Afbeelding
Foto: Peter de Koning

AVONDETEN MET SKYFALL EN SOLDAAT VAN ORANJE IN SERENADE

'Jeugdige' fanfare geeft muzikaal diner

Daniek en Bastian lijken echter goed op weg om op 26 januari een puik concert neer te zetten. Daniek houdt zich meer met 'administratieve zaken' en de muziek bezig. ,,Het dinerconcert wordt net even wat anders dan als we een regulier optreden verzorgen. Het wordt wat groter en chiquer. Dresscode? Nou, dat niet hoor. Maar chique kleden mag wel", zegt de Liempdse. Hoe laat het optreden eindigt, is volgens haar niet gepland: ,,Zie het als een avondje uit eten. Met fantastische muziek!" Zo studeerden de orkestleden de voorbije maanden nummers in als Skyfall van de Britse popzangeres Adele Adkins, naar de gelijknamige James Bond-film. En themamuziek van Soldaat van Oranje.

FORNUIS

Bastian is een van de mensen die achter het fornuis staat. ,,Erg leuk om te doen, thuis kook ik ook regelmatig", vertelt hij. Maar ook het organiseren van activiteiten is iets wat hem ligt. ,,Eerder al zette ik mee het minikoffieconcert op. Toen maakte ik ook iets lekkers voor bij de koffie." Dat concert was echter door het jeugdorkest en vooral voor (groot-)ouders en familieleden opgetuigd. Het dinerconcert daarentegen is een avondvullend programma van de fanfare en voor een zo breed mogelijk publiek aan muziekliefhebbers. Met daarbij een professionele keuken. Daniek: ,,We hebben voor die dag ook een aparte ruimte ingericht waarbij we ook extra keukenapparatuur geregeld hebben."

STEM

Het vergt dus nogal wat geregel, niet alleen door Daniek en Bastian, maar ook door Rianne van Aarle, Jelke van Oirschot, Merel en Janneke Pouwels, Juul van Engeland, Rianne van Oirschot, Corry van Alphen, Bianca en Joyce van Zeeland en Silke Heijma: een groep met veel jongeren. Sowieso heeft fanfare Concordia relatief veel jongere muzikanten binnen de gelederen, die volgens Daniek en Bastian bij veel aangelegenheden betrokken worden. ,,Het is erg fijn om een stem te hebben binnen je vereniging. Misschien dat we daarom zoveel jeugd hebben", vertelt Daniek.

Momenteel zet de groep de laatste puntjes op de i. Bastian: ,,We bieden verschillende gangen aan en mensen krijgen enkele consumpties." De leden van de slagwerkgroep bemensen de keuken en verzorgen de bediening. Kosten zijn 25 euro per persoon of twee euro per levensjaar voor kinderen tot 12 jaar. Mensen kunnen ook nog meedoen aan een deel- en like-actie via de Facebookpagina van de muziekvereniging.

PROMCONCERT

Het optreden vormt tevens de opmaat voor het promconcert in Classic Park. Vrijdag 5 en zaterdag 6 april staat het thema 'Classic Meets...' centraal aan de Koppenhoefstraat 14 in Boxtel.

Maar eerst dus het dinerconcert. Inloop is vanaf 18.00 uur in zaal De Serenade aan de Oude Dijk 117. Kaarten zijn te reserveren via e-mail: programmacommissie@fanfareconcordialiempde.nl. De entreebewijzen kunnen op de dinsdagen 15 en 22 januari van 19.00 tot 19.45 uur in De Serenade worden afgehaald.

FOTO BOVEN: 'Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst' luidt het gezegde. Bij diverse evenementen worden de jongere muzikanten van fanfare Concordia actief betrokken. Zo ook Daniek van Aarle, hier in actie tijdens het concert The Soundmachine in maart. (Foto: Peter de Koning).


Weekmarkten in Sint-Michielsgestel zelfstandig verder

De organisatie van de weekmarkten in de gemeente Sint-Michielsgestel is met ingang van 1 januari verzelfstandigd. Ook de Gemonde warenmarkt valt voortaan onder de nieuwe stichting die de organisatie en het beheer heeft overgenomen van het gemeentebestuur.

Marktkooplieden en de gemeente kiezen voor de verzelfstandiging om zo meer ruimte te maken voor vernieuwing en ondernemerschap. Dit moet de kwaliteit en de uitstraling volgens beide organisaties ten goede komen. Marcel van den Akker wordt de marktmanager van de stichting Markten Sint-Michielsgestel. Hij int de marktgelden, zorgt voor de open afbouw van de kramen en is eerste aanspreekpunt voor de gemeente. Hij heeft tevens een belangrijke rol in het promoten van de markten en de samenwerking met andere partijen in het centrum.

MOTIE

De verzelfstandiging is in gang gezet door een motie van de CDA-fractie in de Gestelse gemeenteraad om de voordelen hiervan te onderzoeken.

Gemonde

Schoorsteenbrand

De brandweer van Sint-Michielsgestel rukte oudejaarsdag rond kwart over vier 's middags uit voor een schoorsteenbrand in Gemonde. Van bovenuit werd het schoorsteenkanaal van een huis aan de Laan ten Habraken schoongeveegd. De brandende restanten werden binnen opgevangen en buiten afgeblust met water.