Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BIJNA HONDERD DEELNEMERS AAN NIEUWJAARSDUIK IN DE LANGSPIER

Weer fris en fruitig het nieuwe jaar in

In Scheveningen is het al vele jaren een traditie, de nieuwjaarsduik in de koude Noordzee. Maar om nu ieder jaar op de eerste dag van januari naar dat strand af te reizen is wellicht wat veel gevraagd. Daarom is er sinds veertien jaar ook een duik in recreatieplas De Langspier. Dit jaar kwamen daar 93 bikkels op af.

Het was waarschijnlijk een van de makkelijkste nieuwjaarsduiken sinds tijden. Het weer is immers niet bepaald winters te noemen de laatste dagen en ook 1 januari was het rond het middaguur een graad of zeven. De watertemperatuur lag daar niet ver vandaan (volgens Rijkswaterstaat circa zes graden Celsius). Nicole van Spaendonk van het organiserende Buurtsport Boxtel was daar wel blij mee. ,,Dan komt er toch wat meer volk op af. Want tot vanmorgen hadden we pas zes aanmeldingen."

Patrick en Patricia de Kort uit Esch doken ook het water in en vonden de kou wel meevallen. ,,We doen dit voor de eerste keer. Vanmorgen werden we op tijd wakker en bedachten ons dat we wel eens een duik konden gaan nemen. Lekker fris het nieuwe jaar in." Hun zoon Jelle bleef droog: ,,Dat is mij veel te fris. Ik heb dus maar de foto's gemaakt als bewijs."

FOTO BOVEN: In totaal schreven zich 93 mensen in om het water van De Langspier in te duiken. (Foto: Peter de Koning).