Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

RENOVATIEPROJECT BIJ 'DE BOEMERANG'

ODC schrijft lening uit voor bouw kleedlokalen

HENK VAN WEERT

Tijdens de nieuwjaarsreceptie in kantine 't Neij Heike van sportpark Wagenaars lanceert ODC zondag 6 januari een obligatielening. Op die manier hoopt de beheerstichting die eigenaar is van de accommodatie van de Boxtelse voetbalclub 60.000 euro bijeen te krijgen. Het bedrag is nodig om twee nieuwe kleedlokalen te bouwen en de toiletten te vernieuwen van de andere clubkantine: De Boemerang in sportpark Molenwijk.

Voor de operatie is 90.000 euro nodig. Een/derde deel van dat bedrag legt de club zelf op tafel. Daarvoor is tijdens de laatste ledenvergadering in oktober onder meer de contributie voor actieve leden met vijf euro per jaar verhoogd. Voorts heeft de stichting Beheer ODC een exploitatieoverschot waar uit geput kan worden. Dat overschot is mede ontstaan door verhuur van accommodatieruimte ten behoeve van buitenschoolse opvang. Voor de ontbrekende 60.000 euro worden obligaties ter waarde van vijfhonderd en duizend euro uitgegeven. Iedereen kan op de tien jaar lopende lening inschrijven; deelnemers ontvangen 3 procent rente.

Over een maand is het precies tien jaar geleden dat door brandstichting de kleedkamers en toiletten van De Boemerang werden verwoest. Sindsdien staan bij kantine aan de Platanenlaan noodunits. Die worden gesloopt. ODC hoopt bij aanvang van het nieuwe voetbalseizoen de nieuwe kleedlokalen en wc's in gebruik te nemen.

FOTO ONDER: Begin februari 2009 werd na een inbraak in kantine De Boemerang brand gesticht. Sindsdien zijn de kleedkamers en toiletten ondergebracht in noodunits. Die worden nu vervangen. (Foto: Gerard Schalkx).

LIBRETITEL BBB-TEAMS: NOG VIER RONDEN

De Comsche Hoeve 1 verstevigt koppositie

BOXTELSE BILJART BOND

In de week voor Kerstmis speelden de bij Boxtelse Biljart Bond aangesloten clubs de tiende ronde voor het librekampioenschap. In totaal zijn veertien ronden te gaan. In café 't Geveltje namen De Amateur 2 en koploper De Comsche Hoeve 1 het maandag tegen elkaar op. Door alles te winnen wisten de bezoekers niet alleen fraai 44 punten te scoren, maar ook de koppositie flink te verstevigen.

De Amateur 1 leed wel een tragische nederlaag, want alle vier de partijen werden slechts nipt verloren. Uiteindelijk was het resultaat 32-44.

Op donderdag deed Het Groene Laken 1 in café De Kroeg goede zaken door ruimschoots te winnen van de gasten van De Amateur 1, waarmee de tweede plaats op de ranglijst werd veroverd. Luc Halewijn en Toon van Houtum wonnen voor de thuisclub en John de Laat en Sebastiaan Verhofstad voor de bezoekers. Danny Coset speelde zijn slechtste driebandenwedstrijd van dit seizoen en hij kon met twee punten slechts een geringe bijdrage leveren aan het eindresultaat van 42-31.

Ook op donderdag, maar dan in De Comsche Hoeve, speelden Uit de Kom en Het Groene Laken 2 tegen elkaar. Hoewel de thuisploeg volop gemotiveerd was om de top drie van de ranglijst te behalen en hoewel drie van de vier wedstrijden werden gewonnen, was de oogst toch te mager. Carel Verbruggen, die bij wijze van experiment het driebanden voor zijn rekening zou nemen, won weliswaar van Kees Karssemakers, maar vanwege de benodigde veertig beurten leverde dit slechts acht punten op. Hierdoor kwam de stand op 39-34.

WINNING MOOD

Op vrijdag speelden De Comsche Hoeve 2 en 't Krijtje hun tweede wedstrijd van dit seizoen, maar deze keer won 't Krijtje, dat duidelijk in the winning mood is. Zowel Wim van Eindhoven als Bennie Keurentjes zegevierden verdienstelijk met twaalf punten en zelfs Frans Beijssens wist met negen punten te winnen, hoewel daar ook veertig beurten voor nodig waren. Alleen Antal van Brussel had het als libre-specialist zwaar tegen Gerbrand Elissen, die de match met twaalf tegen vijf zou winnen.
't Krijtje mocht trots zijn op zijn victorie met 33-38.

Maandag 7 januari start de elfde ronde van de teamcompetitie. Er zijn nog vier ronden te spelen voordat op 4 februari de strijd om het persoonlijke kampioenschap van Boxtel begint. Daarvoor kunnen belangstellenden zich nog steeds aanmelden via de website van de Boxtelse Biljart Bond.

STAND NA TIEN RONDEN

De Comsche Hoeve 1, 407 punten; Het Groene Laken 1, 377; De Comsche Hoeve 2 373.


Proeflessen karate

Vechtsportvereniging 4Defence (Fight School Boxtel) verzorgt vanaf woensdag 9 januari een maand lang gratis proeflessen karate. Dat gebeurt in de sportzaal van de Michaëlschool op het terrein van De La Salle aan de Schijndelseweg 3 in Boxtel. Van 17.45 tot 18.45 uur zijn kinderen daar welkom, van 19.00 tot 20.30 uur volwassenen. Aanmelden per e-mail: info@4defence.nl of 06-21 43 11 92.

Zaalvoetbal

Programma zaterdag 5 januari

't Geveltje – Tahadi        17.00

Le Temps Perdu – Second Cars        17.45

El Techno – Team v.d. Wielen        18.30

Big Street 68 - Langenberg/Dammers        19.15

Programma maandag 7 januari

v. Stekelenburg – ZVS Filias 2        20.00

Vermeer Verz. – v.d. Heijden Milieu        20.45

Verbeij Hanekroot - Green Team        21.30

Bridge

Bridgeclub Liempde

Uitslagen donderdag 27 december

A-LIJN

Lina & Jan Vermulst        60.07

Riek Prinsen/Els v.d. Westelaken        57.99

Cees de Jong/Rien v.d. Laar        55.56

B-LIJN

Joke Dobbelsteen/Dieny Legius        65.83

Henk Verdonk/Jan v. Vugt        65.83

Toos v.d. Lee/Tineke v.d. Zanden        58.75

Bridgeclub Fellenoord

De nieuwe bridgeclub Fellenoord legt woensdag 9 januari de eerste kaarten. Deelnemers spelen vanaf dan iedere woensdag van 19.30 tot 22.30 uur. Zij vertoeven in een aparte zaal van het café (ingang aan de zijkant). Een jaarlidmaatschap kost 25 euro. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via 06-53 78 00 49 of e-mail: Ria.Koelink@kpnmail.nl.