Afbeelding
Hans van Doorn Fotografie

NIEUWJAARSCONCERT IN MUZIEKHUIS

Boxtel's Harmonie neemt afscheid van dirigent

Tijdens de wekelijkse repetitie hebben de orkestleden van Boxtel's Harmonie gisteravond informeel afscheid genomen van hun dirigent. Jules van de Loo uit Vught, sinds 2015 artistiek leider van het muziekgezelschap wordt zondag 6 januari, tijdens het nieuwjaarsconcert in Muziekhuis Boxtel, officieel uitgezwaaid.

Vorige week werd al bekend dat Van de Loo is in samenspraak met het bestuur en de muziekcommissie van de harmonie tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor vernieuwing. Onder leiding van de bevlogen musicus werden de voorbije jaren diverse mooie en drukbezochte optredens verzorgd. Het feestelijke kerstconcert Sparkling Music Night (2015), de romantische lenteuitvoering Concerto d'Amore in 2016 en filmconcert Licht Uit, Spot Aan! (2017) zijn daar voorbeelden van.

Maar ook voor het muzikale sprookje Peter en de Wolf, de in alle toonaarden geroemde dirigeerwedstrijd Maestro Boxtel en het onlangs - samen met de Gildenbondsharmonie gehouden - jubileumconcert The Sound of Boxtel was Van de Loo in hoge mate verantwoordelijk voor een succesvolle uitvoering. Daarnaast zorgde de dirigent er mede voor dat de organisatiestructuur binnen het orkest werd gemoderniseerd.

SOLLICITATIECOMMISSIE

Een sollicitatiecommissie uit het orkest is momenteel op zoek naar een geschikte opvolger voor Van de Loo. Tijdens het nieuwjaarsconcert wordt bekendgemaakt wie tijdelijk de repetities gaat leiden.

Het nieuwjaarsconcert van Boxtel's Harmonie begint zondag 6 januari om 14.00 uur. In Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche 4 vertolkt het harmonieorkest onder meer enkele nummers gezamenlijk met de leerlingen. Dat gebeurt onder leiding van Mirjam Zweerts, dirigent van het opleidingsorkest. Hierna neemt Jules van de Loo plaats op de dirigeerbok om de laatste nummers met de Boxtelse muzikanten uit te voeren. Op het programma staan onder meer de driedelige First Suite in Eb van Gustav Holst en de New York Overture van Kees Vlak. Ook het slagwerkensemble en de leerlingen daarvan komen voor het voetlicht. Voorts levert koperkwintet Just Brass een bijdrage aan het gratis toegankelijk optreden.

Na afloop van het optreden wordt op informele wijze geproost op het nieuwe jaar.

FOTO LINKS: Dirigent Jules van de Loo in actie tijdens het jubileumconcert The Sound of Boxtel dat de twee plaatselijke harmonieën in november jongstleden gezamenlijk verzorgden in sportcomplex De Braken. (Foto: Hans van Doorn).