Arnold van den Broek (links) en Ger van den Oetelaar (midden) ontvingen een heemkundespeld. Zij zetten zich 25 jaar in voor Kèk Liemt. (Foto: Gerard Schalkx).
Arnold van den Broek (links) en Ger van den Oetelaar (midden) ontvingen een heemkundespeld. Zij zetten zich 25 jaar in voor Kèk Liemt. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

HEEMKUNDIGEN KWARTEEUW ACTIEF

Brabants Heem decoreert jubilarissen Kèk Liemt

De Liempdse heemkundestichting Kèk Liemt, die vorige week bekendmaakte ook te starten met een erfgoedvereniging, hield donderdag bij Jan van de Sande in de buurtschap Kasteren een vrijwilligersavond. Voorzitter Arnold van den Broek en bestuurslid Ger van den Oetelaar ontvingen er het zilveren draaginsigne van Brabants Heem.

Het tweetal ontving de onderscheiding uit handen van Brabants Heem-bestuurder Otte Strouken-Busink. Naast het speldje kregen de jubilarissen ook een oorkonde waarop hun verdiensten staan vermeld.

Van den Broek is sinds 1999 voorzitter van de Liempdse stichting en verricht tal van hand- en spandiensten Ook voert hij overleg met aanverwante clubs en verzorgt hij de promotie van Kèk Liemt. Van den Oetelaar is onder meer beheerder van de (digitale) verzameling bidprentjes. Daarnaast was als co-auteur betrokken bij diverse heemkundige boeken en brochures en verzorgde cursussen voor gidsen en stamboomonderzoekers.

Brabants Heem is een overkoepelende organisatie waarbij 130 lokale heemkundeclubs met in totaal zo'n 35.000 leden zijn aangesloten. Het is daarmee de grootste organisatie qua kennis van erfgoed en cultuur in Nederland.

Beide jubilarissen zijn ook nauw betrokken bij de nieuw opgerichte erfgoedvereniging waarover vorige week in deze krant uitgebreid werd gepubliceerd.

FOTO ONDER: Bestuurslid Ger van den Oetelaar van Kèk Liemt ontvangt felicitaties nadat hij uit handen van Otte Strouken-Busink het zilveren draaginsigne van Brabants Heem kreeg opgespeld. Heemkundevoorzitter Arnold van den Broek ontving eveneens zo'n onderscheiding. (Foto: Gerard Schalkx).