Afbeelding
Foto: Hans Verberk

LEX VAN DEN BIGGELAAR BESTE SPELER VAN REGIONAAL TOERNOOI SINT-MICHIELSGESTEL

Zaalvoetballers ODC pakken Meierijcup

De derde editie van het zaalvoetbaltoernooi om de Meierijcup is vrijdagavond in Sint-Michielsgestel gewonnen door het Boxtelse ODC. In de finale voorkwamen de tricolores dat Best Vooruit zijn titel kon prolongeren. De Boxtelaren wonnen met 1-2.

Het was een knap staaltje zaalvoetbal dat ODC liet zien in een volgepakte sporthal Theereheide. Tijdens de slotavond van de Meierijcup piekte de ploeg uit Boxtel – mede dankzij uitblinker Lex van den Biggelaar – op de juiste momenten, wat resulteerde in een verrassende maar verdiende toernooiwinst.

BLESSURES

Ook zonder routinier Rob Scholten en zaalvoetbalspecialist Joep van der Meijden, die beiden een dag eerder (tijdens de poulefase) uitvielen met blessures, kwam ODC op de finaleavond sterk voor de dag. Eerst was het Rhode, een van de titelfavorieten, dat werd uitgeschakeld in de kwartfinale. Daarna volgde een overwinning op het eveneens sterke Erp en in de finale rekenden de Boxtelaren af met Best Vooruit.

MATCHWINNER

Dat alles gebeurde onder aanvoering van linkspoot Van den Biggelaar, die in totaal maar liefst vijf keer scoorde en zowel in de halve als de hele finale matchwinner was. Van den Biggelaar werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi, met name omdat hij tijdens de laatste avond van onschatbare waarde was voor ODC. Dat gold ook voor Jordy van der Zande, die tot beste doelman werd verkozen. Topscorer werd Giel van de Ven, de aanvaller van het Haarense Nemelaer die zeven maal een treffer liet aantekenen. Als grootste talent werd Daan van Hoof van RKVV Erp uitgeroepen.

Ondanks dat ODC donderdag in de poule nog met 4-0 van Rhode verloor, was het in de kwartfinale de sterkste van de twee. ,,Enorm lekker om ze terug te pakken op de finaledag. Als je dan ook nog eens van Erp weet te winnen, groeit het vertrouwen natuurlijk. Persoonlijk heb ik echt een heerlijke voetbalavond gespeeld. Tegenstanders vaak aan de bal laten en zelf counteren", gaf Van den Biggelaar daags na het toernooi aan.

FINALE: HELE KLUIF

Aan titelhouder Best Vooruit had ODC in de finale een hele kluif, vond de Boxtelaar. ,,Die ploeg was ook echt wel sterk. Alleen maar goede voetballers. Wij moesten dus wel afwachten op wat kansjes en die hebben we met beide handen aangegrepen." Al met al denkt Van den Biggelaar dat ODC de terechte winnaar is. ,,Dat hadden we niet helemaal verwacht. Vooral na het wegvallen van Joep en Rob niet. We mochten van geluk spreken dat we zo laat nog andere mensen konden regelen."

Het was de eerste keer dat Van den Biggelaar meedeed en direct werd hij uitgeroepen tot speler van het toernooi: ,,Ik vond het allemaal tot in de details goed geregeld en het was lekker druk, dat geeft altijd een boost."

De vrouwenfinale van het zaalvoetbaltoernooi werd met 2-0 gewonnen door het Schijndelse Avanti '31, ten koste van VCB uit Biezenmortel.

(Bron: 073voetbal.nl).

FOTO BOVEN: Uitbundige vreugde bij de spelers van ODC als zij de Meierijcup 2018 in ontvangst hebben genomen.

FOTO LINKSONDER: Wedstrijdfragment uit de finale waarin ODC in de Gestelse sporthal Theereheide met 1-2 won van de regerend zaalvoetbalkampioen Best Vooruit. (Foto's: Hans Verberk).


Afbeelding