Afbeelding
Foto: Basisschool De Beemden

What's Up, De Beemden?

Basisschool De Beemden in Boxtel-Oost besteedde in aanloop naar Kerstmis aandacht aan stichting Jarige Job. Tijdens de kerstmarkt, op de avond voor de laatste schooldag van 2018, werd een grote kerstmarkt gehouden. Daarmee werd 770 euro ingezameld voor dit goede doel. Schooldirecteur Kees van den Boom vertelt er meer over.

Nou Kees, dat is een flink bedrag dat jullie bijeen gebracht hebben. Waar is dat eigenlijk voor bestemd? ,,Wel, stichting Jarige Job zorgt ervoor dat kinderen waar thuis weinig geld is toch hun verjaardag kunnen vieren. Deze jeugd krijgt een box waarin alles zit om de verjaardag thuis én op school te kunnen vieren."

Hoeveel kinderen krijgen dankzij jullie inzamelingsactie zo'n verjaarsdagsbox, Kees? Dankzij de opbrengst van onze kerstmarkt van De Beemden kunnen 22 kinderen blijgemaakt worden met een zo'n verjaardagsbox."

Op een kerstmarkt worden spulletjes verkocht. Wat had de schooljeugd van De Beemden zoal in de aanbieding? ,,In alle klassen was in de aanloop naar Kerstmis volop geknutseld en de resultaten daarvan werden verkocht. Er waren mooie kerstbomen, sneeuwuilen en nog veel meer kerstknutsels te koop."

Werd de kerstmarkt drukbezocht? ,,Ja, heel druk. En het was een erg sfeervol evenement. Mede ook omdat ons eigen Beemden-kerstkoor een optreden gaf en het kerstverhaal werd voorgedragen. Bovendien is een loterij gehouden, waardoor ook weer extra geld binnenkwam voor Jarige Job."

FOTO LINKS: Tijdens de kerstmarkt van basisschool De Beemden in Boxtel werd op de avond voor de laatste schooldag van 2018 de opbrengst van de inzamelingsactie voor het goede doel bekend. Stichting Jarige Job krijgt 770 euro om kinderen uit minderbedeelde gezinnen toch een mooie verjaardag te laten vieren. (Foto: De Beemden).