Afbeelding
Foto:

NIEUW CONCERT KLASSIEK IN DE KERKEN

'Cello raakt mensen als geen ander instrument'

Een celliste brengt menig snaar in beroering en vier cellistes helemaal. Zaterdag 9 februari om 16.00 uur geeft Muziek aan Bed een concert in de protestantse kerk, Clarissenstraat 18 in Boxtel.

Het optreden behoort tot de serie Klassiek in de Kerken. De toegangsprijs inclusief een drankje na afloop is vijftien euro, kinderen tot en met twaalf jaar betalen tien euro. Reserveren is aanbevolen: reserveren@klassiekindekerken.nl.

Muziek aan Bed telt inmiddels tien professionele cellistes, waarvan er vier in Boxtel komen musiceren. Dit zijn Tjakina Oosting, Esther de Boer, Mariëtte Laport en Rivke van der Staak. De vrouwen spelen solorepertoire, maar brengen ook duetten, trio's en kwartetten ten gehore. Soms bespelen vier handen gelijktijdig één instrument. Met hun 'toverstokken' weten de cellistes duetten aan de vier snaren te ontlokken.

Het gezelschap trakteert het publiek op een breed repertoire. Van een dubbelconcert van de rode priester, Antonio Vivaldi, tot preludes van Johann Sebastian Bach en muziek van The Beatles.

Een cello met vier handen en twee strijkstokken bespelen is het handelsmerk van Muziek aan Bed. De cellistes geven korte, exclusieve en persoonlijke optredens aan de rand van kinderbedden in ziekenhuizen. Kwetsbare kinderen maken zo op een originele manier kennis met klassieke muziek en met de cello.

Oosting beschrijft de projectvisie: ,,Wat is er mooier dan met muziek mensen raken? De cello, zo dicht bij de menselijke stem, kan dat als geen ander. In deze ludieke vorm, met twintig vingers aan één cello, maken we contact met ons publiek. Met op hoog niveau uitgevoerde muziek, gestoken in een ander jasje, kunnen we de mensen ontroeren. Wij geloven in muziek als medicijn".

VOLGENDE CONCERT

Zaterdag 18 mei verzorgt Ensemble Odyssee met als kernbezetting viool, blokfluit, hobo en klavecimbel, het volgende optreden in Klassiek in de Kerken. Ensemble Odyssee is een in Amsterdam gevestigd barokensemble dat zichzelf als één van de jonge exponenten van de oude-muziekbeweging in Nederland ziet.

FOTO ONDER: Twee vrouwen van Muziek aan Bed bespelen samen een cello in een kinderziekenhuis. Zo maken zieke kinderen op een originele manier kennis met klassieke muziek. (Foto: Muziek aan Bed).