Afbeelding
Foto: Maarten Melis

SCHOOLJEUGD KOOS NAAM VOOR HOFJE VAANDELSTRAAT


Feestelijke opening buurttuin Selissen

Nadat er eind oktober volop planten werden gepoot, is het moment bijna aangebroken dat de buurttuin aan de Vaandelstraat in de Boxtelse wijk Selissenwal officieel wordt geopend. Dat gebeurt zondag 13 januari tijdens een nieuwjaarsreceptie.

Selissenwal is sinds kort een pareltje rijker. De verwaarloosde tuin achter de flat van Cello is omgetoverd tot een postzegelparkje. Zorgorganisatie Cello en haar bewoners, wijkorgaan Platform Selissen, de gemeente, welzijnsorganisatie ContourdeTwern, stichting Licht op Groen voor Kwetsbaarheid en buurtbewoners hebben de koppen bij elkaar gestoken, de handen laten wapperen en hun schouders eronder gezet.

Landschapsarchitect Marja Gijben maakte in samenspraak met de bewoners een ontwerp voor de tuin. Hovenier Jos van de Sande en zijn medewerkers zorgden voor het grondwerk, de infrastructuur en de pergola's.

SAMENWERKING

,,Er is nu een fijne plek: in eerste instantie voor de bewoners van de Celloflat en cliënten van deze zorgorganisatie die woonachtig zijn in de wijk. Daarnaast zijn buurtbewoners ook van harte welkom", meldt Diny Stolvoort namens de samenwerkende organisaties.

Zij vervolgt: ,,Er is een samenwerking tot stand gekomen tussen Cello en de buurt. Een aantal bewoners heeft meegeholpen om de tuin op te schonen, te beplanten, een insectenhotel in te richten, een beschut 'nest' te bouwen, verhoogde plantenbakken en meubilair te verzorgen. Hiervoor is ook samenwerking gezocht met Hobbycentrum Boxtel. In de toekomst zal een werkgroepje uit de buurt samen met de bewoners van de flat in de tuin werken en ontmoetingen organiseren. Ook gaan de leerlingen van de basisscholen uit de buurt in de tuin werken; zij krijgen er lessen en mogen een een eigen hoekje inrichten.

NIEUWJAARSRECEPTIE

Leerlingen van de Prinses Amaliaschool en de Jenaplanschool Molenwijk hielden een kleurwedstrijd en mochten de naam kiezen die de tuin krijgt. Die naam wordt onthuld tijdens de nieuwjaarsreceptie op zondag 13 januari. Die duurt van 13.30 tot 15.30 uur. Buurtbewoners, betrokkenen en kinderen van de scholen zijn welkom om de opening van de tuin te vieren.


TWINTIG PRIJSWINNAARS IN SUCCESVOLLE WINKELIERSACTIE

Selissenwal plakt 175.000 spaarzegels

De decemberactie van de winkeliers in de Boxtelse wijk Selissenwal is zaterdagmiddag afgerond met een feestelijke prijsuitreiking. Tijdens een gastvrij onthaal in eetwinkel Select aan de Sint-Severusstraat werden twintig grote en kleine prijzen verdeeld onder evenzoveel winnaars.

De decemberactie in Selissenwal is al bijna tien jaar een doorslaand succes. Bijna alle ondernemers in de Van Beekstraat, Ridder en Sint-Severusstraat doen eraan mee en reiken spaarzegels uit aan klanten die inkopen doen in het levendige wijkwinkelcentrum. Volgens winkeliersvoorzitter en bloemist Bart van Roosmalen werden dit jaar ongeveer 17.500 spaarkaarten ingeleverd. Daarmee hebben de klanten zo'n 175.000 spaarzegels geplakt.

PLAKSERVICE

Sommige winkeliers boden tijdens de decemberactie extra 'plakservice'. ,,Wij plakken de zegels al op de spaarkaarten", vertelt Annemieke Schuurmans van kapsalon Puur Hair & Style. ,,Zeker als klanten voor een duurdere behandeling komen, krijgen ze een hele lange slinger vol zegeltjes. Dan is het fijn als de spaarkaarten al beplakt zijn. Alleen de naam staat er nog niet op."

GEVARIEERDE PRIJZEN

Schuurmans assisteert Van Roosmalen bij de prijsuitreiking. Ze is erg tevreden over het verloop van de decemberactie. ,,Heel veel klanten doen eraan mee, ook als ze niet uit Boxtel komen. Ik ken zelfs mensen uit België die zegels plakken." De kapster geeft aan dat ook dit jaar een gevarieerd prijzenpakket kon worden samengesteld. ,,We delen natuurlijk prijzen uit van de ondernemers in ons winkelcentrum. Maar we geven ook andere artikelen weg, onder meer twee reischeques, kledingbonnen, een fotoshoot en een fiets."

De trekking in eetwinkel Select werd verricht door de zesjarige David Sep uit Middelburg. David logeerde in de kerstvakantie een paar dagen bij zijn opa en oma in Selissenwal. En die vielen óók in prijzen en wonnen een kledingbon van All about the woman, de kledingzaak van Natasja Willems in het centrum van Boxtel. Andere prijzen die werden uitgereikt waren onder meer een televisie, kappersbonnen en drogisterijpakketten.

FOTO ONDER: De twintig winnaars – allen afkomstig uit Boxtel, Lennisheuvel en Esch - gingen na de prijsuitreiking gezamenlijk op de foto in eetwinkel Select. Hun namen luiden als volgt: Sylvia Benchhuisen, familie Cleutjens, Joyce van Esch, familie Van der Gouw, familie Hazenberg, M. van der Heijden, familie Hermans, familie Van Iersel, Maria Iven, familie Janssen, familie Leijten, familie Manders, familie Maurix, Mien van der Meijden, Agnes Mestrum, familie Pijnenburg, familie Schilder, Sylvia Spijker, Elly van de Ven. (Foto: Marc Cleutjens).

Afbeelding
Afbeelding