Afbeelding
Foto:

GENOEG POLITIEKE DOSSIERS VOOR 2019

Waar we volgend jaar nog veel over gaan horen

Het jaar 2018 kent veel dossiers die nog niet gesloten kunnen worden of die juist net geopend werden. Natuurlijk dient de politiek hier een ei over te leggen, en daar gaat wat tijd overheen. Een overzicht van wat volgend jaar zeker nog voorbij gaat komen in deze kolommen.

Het is een inkopper, maar PHS (Programma Hoogfrequent Spoorvervoer) is en blijft natuurlijk het grootste project in Boxtel. Begin 2019 worden de precieze maatregelen rondom de PAS (Programma Aanpak Stikstofbeleid) bekend en dan weet ook de lokale politiek waar het aan toe is. De kans dat door de aanpassing van de regels het hele project grote vertraging oploopt, is aanzienlijk. Ook de aan PHS gelinkte projecten kennen nog veel haken en ogen. Wordt dus vervolgd.

De verhuizing van de welzijnsorganisaties ContourdeTwern, GGD, Centrum voor Jeugd & Gezin en Bureau Halt van Sint-Ursula naar het gemeentehuis (foto onder) staat voor 2019 op het programma. Er is nog plek op de bovenste verdieping en een kleine verbouwing zou de overstap mogelijk moeten maken. Een maar: het huurcontract in Sint-Ursula loopt nog tien jaar. Er zijn gesprekken gaande die volgens ambtenaren 'naar wens' verlopen.

Woningbouw in de dorpen is een ander groot dossier. Niet alleen Boxtel, waar dit jaar onder meer de procedures voor Heem van Selis in gang werden gezet, maar ook Liempde en Lennisheuvel staan te springen om meer woningen. Het college geeft aan dat de juiste weg is ingeslagen, maar dat die nog wel lang is.

Dan is er nog het biomassaplein. De schop zou eind dit jaar al de grond in moeten gaan, maar het project liep de nodige vertragingen op door diverse zienswijzen die omwonenden indienden. Ondertussen presenteerde het college een visie en sloot contracten met diverse bedrijven.

Zo zijn er nog legio onderwerpen te noemen waar de gemeenteraad een zegje over moet doen. Denk aan de centrumplannen zoals Boxtel Binnen de Bruggen, verkeer (Move'31) en jeugdzorg. Lees Brabants Centrum en blijf op de hoogte. (Foto: Peter de Koning).