Afbeelding
Foto: PDKFOTO

EENRICHTINGSVERKEER CLARISSENSTRAAT OMGEDRAAID

Nieuwe rijrichting: nog even wennen

Sinds de vernieuwde Markt twee weken geleden werd opgeleverd, is een nieuwe verkeersregeling van kracht in het centrum van Boxtel. Die leidt met name in de Clarissenstraat tot verwarring. De gemeenteraadsfractie van D66 heeft het college van B en W een brief gestuurd waarin zij zich afvraagt of de gekozen oplossing wel de gewenste is.

Sinds enkele jaren is de Clarissenstraat een eenrichtingsstraat. Eerder gold het inrijdverbod vanaf zuidelijke richting, sinds kort vanaf noordelijke richting. Automobilisten mogen voortaan dus wel van de Markt af rijden via de Clarissenstraat, maar het plein oprijden is alleen toegestaan vanaf de Rozemarijnstraat.

Ter hoogte van de Koppel staat een (tijdelijke) waarschuwing dat het verbod om in te rijden, tachtig meter verderop, aankondigt. Desondanks reden veel automobilisten vorige week de straat in om vervolgens rechtsomkeert te moeten maken. Dat zorgde voor wat verkeerschaos, waarover op sociale media het nodige te doen was.

,,Uiteraard isde nieuwe situatie wennen voor vaste bezoekers van het centrum. Ook kunnen maatregelen soms net iets anders uitpakken dan bedacht; omwonenden, ondernemers en bezoekers ondervinden de gevolgen hiervan", schrijft D66 aan het college.

De democraten kaarten onder meer ook aan dat de nieuwe laad- en losplaatsen voor vrachtwagens worden gebruikt als parkeerplek voor personenauto's. D66 vraagt of er een evaluatie van de nieuwe verkeerssituatie komt en of knelpunten worden aangepakt.

FOTO BOVEN: Het is voor veel automobilisten nog even wennen dat de rijrichting in de Clarissenstraat is omgedraaid. (Foto: Peter de Koning).