SCHUTTERSTEAM KAMPT MET BLESSURES

L'Union Boxtel zegeviert makkelijk in ereklasse

De handboogschutters van het eerste team van L'Union wisten vorige week de winst te behalen. Ondanks een geïmproviseerd team wonnen de Boxtelaren met 10-0 in de competitie over 25 meter met één pijl.

In Sint-Oedenrode trof het Boxtelse team DVS uit Rosmalen. L'Union, dat het dit jaar moet doen zonder twee van haar sterkste schutters, zag nu ook Ad van de Langenberg geblesseerd afhaken. DVS echter kon niet meer dan drie deelnemers op de been brengen. Hierdoor wist de Boxtelse formatie in de ereklasse onder aanvoering van Marcel van de Lee met 10-0 te winnen. Gerard van der Steen behaalde 216 punten en Henk Jegers en Henri van de Broek zagen de teller op respectievelijk 199 en 198 punten stoppen.

De eerste wedstrijd tegen Concordia Sint-Oedenrode een week eerder ging in Liempde verloren: 2-8. Van de Langenberg was hier de beste schutter aan Boxtelse zijde met een score van 230 punten, gevolgd door Van der Lee met 225, Van der Steen met 214 en Jegers met 200 punten.

Verschillende jeugdleden schoten afgelopen vrijdag hun eerste wedstrijd. In Schijndel behaalde Meike van Oss een nieuw persoonlijk record door maar liefst 231 punten op te laten tekenen. Jelt van de Langenberg kwam tot 216, Senn Steenbakkers tot 207, Sam Spitters tot 170 en Breanna Vugs tot 145 punten.


PERSOONLIJK RECORD VAN DER MIJDEN

Weer winst L'Union Liempde 2

In de tweede ronde van de competitie over 25 meter heeft het tweede compoundteam van handboogschutterij L'Union Liempde opnieuw een zege geboekt. Tegen clubgenoot L'Union 1 werd niets weggegeven: 0-10. Ook in de individuele wedstrijden werden mooie scores neergezet.

Maikel van de Kerkhof was een uitstekende kopman voor L'Union 2. Met een geleende boog kwam hij na enige vizierafstelling tot een keurige persoonlijke score van 235 punten. Hij werd op de voet gevolgd door Bert van der Wiel die eindigde op 232 punten. Ook Johan Holsken, die nog steeds met een rugblessure kampt, weerde zich kranig: 229 punten. Eef Quinten sloot de gelederen enigszins moeizaam met een matige score van 227 punten.

TEGENWICHT

Bij L'Union 1 bood geen enkele van de schutters echt tegenwicht. Peter de Kroon presteerde het beste met 229 punten. Hij werd gevolgd Marieke Termeer, die een score van 224 punten neer zette. Erik van der Velden had dit keer duidelijk zijn dag niet en moest genoegen nemen met een schamele 222 punten. Karin van der Velden, ook al lange tijd geplaagd door lichamelijk ongemak, sloot de rij met 209 punten.

Lambrecht van der Mijden schoot in de compoundklasse individueel een mooie wedstrijd en zette met 222 punten een nieuw persoonlijk record neer. Tijdens de eerste individuele inhaalronde overtrof Van de Kerkhof zondag zijn score van de dinsdag ervoor met een uitstekende 239 punten.

In de recurveklasse wist Christ Vogels na een goed begin in de eerste ronde, een stijgende lijn te pakken met een score van 232 punten. Frans Vingerhoets moest dit keer genoegen nemen met 188 punten en Leo de Klerk eindigde op 135 punten.

LOWLANDS INDOOR

Compoundschutter Van der Wiel nam zondag deel aan de tweede wedstrijd in het Lowlands Indoor Circuit over een afstand van achttien meter. In de selectieronde kwam hij in de eerste helft goed voor de dag met een score van 283 punten en een gedeelde achtste plaats, die uitzicht gaf op de finalerondes. In de tweede selectiehelft leek hij zijn goede lijn enigszins door te trekken, maar wist de roos toch minder te treffen. In de laatste twee schietbeurten vergooide hij zijn kansen op een finale. Zijn 275 punten waren goed voor de veertiende plaats.


Michel Luijten wint mixtoernooi De Walnoot

Ook al stond Kerstmis voor de deur, het open regiomixtoernooi van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot ging maandag door. De opkomst was wel wat lager dan gebruikelijk.

Bijna veertig mensen kwamen op de sportieve middag af, 28 spelers begonnen om halftwee daadwerkelijk aan de drie partijen. Michel Luijten pakte met 33 punten de winst. De 28 punten van Piet Schouten waren genoeg voor plaats twee. Wim van Alphen werd derde met 12 punten, Josefien Minkels eindigde als vierde (11 punten) en Paul van Helvoirt legde beslag op plek vijf.

Het open regiomixtoernooi van JBV De Walnoot vindt elke maandag vanaf 13.00 uur plaats op de banen aan de Selissenwal 25. Wie zich aanmeldt, mag meedoen. Meer informatie is te vinden op de website van de vereniging: www.jbvdewalnoot.nl.


Ledenbijeenkomsten

Hoe willen leden van Brabants Centrum dat deze stichting en krant de toekomst ingaat? Om daar achter te komen, vinden januari drie ledenbijeenkomsten plaats. Meedoen? Stuur een e-mail naar bc@brabantscentrum.nl of meldt u aan in het kantoor aan de Prins Bernhardstraat 5.


Politie

Dronken chauffeur belandt in greppel

De politie kreeg dinsdagavond, eerste kerstdag, de melding dat er een auto in een greppel langs de Rooijseweg in Schijndel was beland. De bestuurder was een twintigjarige man uit Boxtel.

De brokkenpiloot rook dusdanig naar alcohol dat hij mee moest naar het politiebureau. Hij blies 545 ug/l en zat daarmee ver boven de limiet voor een beginnend bestuurder.

De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een dagvaarding.


Lekkende gasfles bij oliebollenkraam

De brandweer rukte gisterochtend, tweede kerstdag, vlak voor elf uur uit vanwege een gaslek in de Prins Hendrikstraat in Boxtel.

Het bleek te gaan om een lek in de installatie van de oliebollenkraam. De brandweer forceerde het slot en draaide alle afsluiters van de gasflessen dicht. Daarmee was het gevaar geweken.


Rechtdoor over rotonde

Een 68-jarige vrouw uit Boxtel is gisteravond, tweede kerstdag, door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt. Ze reed over de Eindhovenseweg richting Boxtel, botste tegen rotonde De Goor en vloog daar rechtdoor overheen. De vrouw is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Door het ongeval is schade aan de rotonde ontstaan. Een rijbaan van de Eindhovenseweg was korte tijd gestremd.