Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

SINT-MARTINUS REIKT FRANS VAN DER SLOOT-BOKAAL UIT

Lieke de Bresser wint dressuurwedstrijd

De deelnemers deden amper voor elkaar onder, maar uiteindelijk mocht Lieke de Bresser (14) de Frans van der Sloot-bokaal in ontvangst nemen. Ze won vrijdagavond de onderlinge dressuurwedstrijd van Hippische Sportvereniging Sint-Martinus uit Boxtel.

Amber van Oers-Hornix vertelt namens Sint-Martinus: ,,De wedstrijd om de Frans van der Sloot-bokaal bestaat al jaren. Helaas is Frans in september overleden. In goed overleg met de familie is besloten het evenement door te laten gaan. De bokaal houdt de herinnering aan Frans levend. Hij heeft enorm veel voor de club gedaan."

Cees van der Sloot, zoon van Frans, overhandigde de prijs aan de winnares. Van Oers: ,,Cees reed vrijdag zelf ook mee, maar niet om de punten. Hij liet de strijd om de bokaal aan de jeugd."

De verschillen waren bijzonder klein aan de top van het klassement. Lieke Hornix (Z1) eindigde met Nando als derde met een score van 65.29 procent. Kim van der Sande (Z1) veroverde met Têtu de tweede plaats met 65.65 procent. Lieke de Bresser (L2) sleepte met Armando de bokaal in de wacht. Ze behaalde een score van 65.66 procent.

FOTO'S BOVEN: Lieke de Bresser rijdt op Armando haar winnende dressuurproef tijdens de strijd om de Frans van der Sloot-bokaal. Paard en amazone werken harmonieus samen. (Foto's: Albert Stolwijk).


'NOOIT ALLEEN' IS NIEUW MOTTO VAN WELZIJNSORGANISATIE

ContourdeTwern bestaat vijf jaar

Welzijnsorganisatie ContourdeTwern vierde vorige week het eerste lustrum. Al vijf jaar werkt de organisatie onder deze naam aan een sociale samenleving. 2.500 vrijwilligers en medewerkers kwamen bij elkaar voor een feest. Daar werd ook een nieuwe slogan gepresenteerd: Nooit alleen.

ContourdeTwern staat voor een samenleving waarin mensen voor zichzelf en voor elkaar zorgen. Mensen en buurten worden geholpen bij het oplossen van kleine en grote vragen. Directeur-bestuurder Gon


Archeologen aan de slag met het stenen tijdperk

De archeologiewerkgroep van Heemkunde Boxtel geeft op drie momenten in januari en februari een introductiecursus over het stenen tijdperk. Dat doet zij in het Oertijmuseum.

Tijdens de eerste twee bijeenkomsten op de zaterdagen 5 en 19 januari zal het gaan over de achtergronden van determineren. Ook wordt de samenhang tussen de evolutie van de mens en de ontwikkeling van de toen gebruikte werktuigen besproken. Het stenen tijdperk dankt haar naam aan de stenen werktuigen die toen gemaakt werden.

De praktijk wordt behandeld in de derde bijeenkomst. Deelnemers bestuderen dan steenmonsters van Neanderthaler-werktuigen en vuursteenresten van ongeveer 42.000 jaar oud die verzameld zijn in Frankrijk. Alle bijeenkomsten zijn van 10.00 tot 13.00 uur aan de Bosscheweg 80. Toegang is gratis. Aanmelden is wel nodig. Dat kan via e-mail: spee@home.nl.


Vogelmarkt Liempde

Vogelvereniging De Notenkraker houdt zaterdag 28 december van 07.30 tot 11.00 uur de maandelijkse vogel- en kleine huisdierenmarkt. Deze wordt gehouden in en om Ons Doel, de accommodatie van handboogvereniging L'Union aan de Heidezoom 2 in Liempde. Er vindt geen handel plaats in sierpluimvee, loopvogels en postduiven; de NVWA ziet toe op naleving van de regels. De entree bedraagt 1,50 euro, kinderen hebben gratis toegang.

BEVLOGEN

Mevis: ,,Wij vinden dat iedereen meetelt en mee moet kunnen doen in de samenleving. Als dat even niet lukt, kunnen wij helpen. Dit doen we met kennis, middelen en bevlogen medewerkers en vrijwilligers. Maar vooral: samen met mensen. En samen met andere organisaties en bedrijven. Want bij ContourdeTwern doen we het namelijk nooit alleen."

'Nooit alleen' is volgens Mevis een logisch vervolg op 'Iedereen telt mee, iedereen doet mee', de slogan waar de organisatie vijf jaar geleden - na een fusie van Contour en De Twern - mee naar buiten trad.

IEDEREEN TELT MEE

Het motto heeft qua betekenis meerdere lagen, legt Mevis uit. ,,Als organisatie doen we het niet alleen, maar als het aan ons ligt, staan mensen er ook nooit alleen voor. Wij verlenen diensten aan mensen die ondersteuning vragen en versterken zelfredzaamheid. We zijn er voor iedereen die daarbij wil helpen en maken wijken en buurten leefbaarder. Iedereen telt mee en moet mee kunnen doen in de samenleving. ContourdeTwern fungeert als sociaal bindmiddel in zestien werkgebieden, van Boxtel tot Dordrecht. Wij doen wat nodig is om iedereen mee te laten doen. Je kunt de hele wereld aan als je er niet alleen voor staat. Dát is dan ook wat we uit willen dragen. Je bent nooit alleen."

ContourdeTwern komt voort uit organisaties voor opbouwwerk, sociaal werk, beheer wijkcentra, jongerenwerk en vrijwilligerswerk. In 2013 gingen De Twern en Contour samen verder als één organisatie, die sindsdien vijfhonderd medewerkers en 5.500 vrijwilligers rijk is.

FOTO ONDER: Eind 2013 fuseerden Contour en De Twern. In het eerste jaar legde een team van de vernieuwde welzijnsorganisatie een reeks bezoeken af aan inwoners van Boxtel, Liempde en Lennisheuvel om uitleg te geven over het werk van de organisatie. (Foto: Stefan Latijnhouwers, mei 2014).

Afbeelding
Afbeelding