Afbeelding
Foto: Ilja Haddouch

What's Up, Yasmine?

Niet alle kinderen konden de afgelopen dagen met familie zijn en cadeau's uitpakken onder de kerstboom. Daarom organiseerde basisschool De Oversteek de jaarlijkse actie 'Voor het kind, door het kind'. Vrijdag reisde Yasmine Haddouch (9) samen met twee klasgenootjes en haar moeder naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis en Prinses Màximacentrum in Utrecht. Ze heeft daar maar liefst 362 kerstkaarten afgegeven, gemaakt door de kinderen van haar school. Van drie kleuterstrepen tot hele kunstwerken; het was een bonte verzameling, die hartelijk werd ontvangen in het ziekenhuis.

Wauw Yasmine, wat een fantastische actie! Hoe ging dat, toen jullie de kaarten langs brachten? ,,Ze waren er heel blij mee. We hebben ze nu niet aan de kinderen kunnen geven, maar op kerstochtend bij het ontbijt kreeg iedereen bij zijn bordje een kerstkaart. Als ik zo'n kind in het ziekenhuis was, zou ik het wel heel fijn vinden. Je zit daar maar alleen in een kamer. Zo'n kaartje maakt dat je jezelf misschien net ietsje beter voelt. Ik vond het heel fijn dat ik dit voor iemand anders kon doen."

Volgens mij hebben jullie heel veel verschillende dingen gemaakt. Wat stond op jouw kaart? ,,Een gehandletterde kerstbal. Hij was wel heel mooi gelukt. Maar iedereen maakt natuurlijk helemaal iets anders, want iedereen vindt iets anders mooi."

Dat klinkt moeilijk... Wat is dat precies? En hoe kun jij dat zo maar? ,,Dat zijn eigenlijk gewoon letters, maar dan heel mooi en sierlijk. Mijn mama is heel erg creatief, dus ik leer dat soort dingen allemaal van haar."

En wat vond je het leukst van de hele actie? ,,Het knutselen van de kaarten zelf. En verzinnen wat ik erop ging schrijven en tekenen."

FOTO RECHTS: Twee medewerkers van het Wilhelmina Kinderziekenhuis zijn ontzettend blij met de kaarten die Thom van den Anker, Melle van Wijk en Yasmine Haddouch uit Liempde (allemaal 9, v.l.n.r.) kwamen brengen. (Foto: Ilja Haddouch).