De Boxtelse veldrijder Klaas Groenen was favoriet dit weekend, maar schoot vlak na de start van zijn pedalen. Daarop zette hij een achtervolging in die resulteerde in een knappe derde plaats. Uiteindelijk ging nationaal kampioen Yannick Runhardt uit Apeldoorn er met de winst vandoor. (Foto: Hans Verberk).
De Boxtelse veldrijder Klaas Groenen was favoriet dit weekend, maar schoot vlak na de start van zijn pedalen. Daarop zette hij een achtervolging in die resulteerde in een knappe derde plaats. Uiteindelijk ging nationaal kampioen Yannick Runhardt uit Apeldoorn er met de winst vandoor. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

REGEN DEERT DEELNEMERS AAN VELDRITWEEKEND OP RECREATIEPLANS NIET

Opnieuw sterke winnaars Langspiercross

De Stichting Wielerbelangen Boxtel kan terugkijken op een succesvol crossweekend. Zaterdag deden meer dan tweehonderd jeugdwielrenners uit heel Nederland recreatieplas De Langspier aan. Het enthousiasme van zowel de renners als de ouders belooft veel goeds voor de toekomst van het Nederlandse veldrijden. Het droge parcours van zaterdag veranderde zondag in een modderpoel die de renners onherkenbaar maakte. Crossers deert modder echter niet, integendeel. Voor hen is de regen een zegen, voor het publiek is het allemaal wat minder.

Toeschouwers hadden zich voornamelijk geposteerd rond het verlengde volleybalstrand. Daar toonden de echte specialisten dit weekend hun vaardigheden. Slechts een enkeling kon op kracht, techniek en souplesse die strook op de fiets blijven.

IJzersterke winnaars kwamen derhalve naar voren op het flink gewijzigde parcours. Bij de amateurs won nationaal kampioen Yannick Runhardt uit Apeldoorn. Plaatselijk favoriet Klaas Groenen had de pech dat hij bij de start uit zijn pedaal schoot. Hij was daardoor de hele wedstrijd op het snelle parcours op achtervolgen aangewezen, iets wat de Boxtelaar niet ligt. Normaal deelt hij de lakens uit en moeten de anderen achter hem aan. Toch wist Groenen nog een podiumplaats te bemachtigen. De Boxtelse veldrenner verklaarde dat een loopparcours hem meer ligt en dat hij hoge verwachtingen had van het nationaal kampioenschap begin januari in Huijbergen. Groenen gaat daar voor goud.

VROUWEN

Bij de vrouwen kreeg Boxtel met Paulina Rooijakkers uit Asten een ijzersterke opvolgster van olympisch en wereldkampioen Anna van der Breggen. De Europese kampioen strandrace moest achteraan starten, maar werkte zich in no time naar voren. Met Lizzy Witlox uit Eindhoven vocht zij een spannende tweestrijd uit, waarbij de superieure techniek in het strandzand doorslaggevend bleek.

Met het supertalent Kyle Agterberg uit Maartensdijk kreeg het publiek in Boxtel bij de eliterenners de gedroomde winnaar. De tweede plaats op het podium was voor de Belg Jens Gys. De man die in Boxtel altijd om de prijzen strijdt, was op gepaste afstand de 'best of the rest'.

Het is nog maar de vraag of de renners in de toekomst op het mooie Langspierparcours hun rondjes blijven rijden. Door het stoppen van de hoofdsponsor moet de Stichting Wielerbelangen Boxtel op zoek naar nieuwe geldschieters. Het bestuur hoopt dat zij een passende opvolger vinden zodat dit topsportevenement voor Boxtel behouden blijft.

FOTO BOVEN: Voormalig wereldkampioen Michel Groenendaal uit Sint-Michielsgestel reed zondag ook mee tijdens de Langspiercross. (Foto: Hans Verberk).

BBO Volley

Programma dinsdag 8 januari

EERSTE KLASSE

Unlimited - Jonkergouw Fysio        19.30
La Machine - Veldsink De Lind Advies        20.30
2e Glas: DaNie - De Poldervogels        21.30
VanderlandeNetnie 1 - Xieoe Meubels        22.30

TWEEDE KLASSE

The Brain quizzen - Oude Ballen        19.30
Hoppenbrouwers Elektro - Effe Tikke        20.30
Erfgoed Brabant - Van Olphen Tuinen        21.30
Burned Volleybal - Fassbender Auto's        22.30

DERDE KLASSE

Brabant Sports - Tojato Industries        19.30
VOF cs - Clic Visuals Reclame        20.30
VCH Schijndel - Arie's        21.30
Smit & Dorlas - Van Oirschot RVS        22.30

VIERDE KLASSE

DSV De Dommel - Zonder Naam        19.30
Jan van Erp - Magic X        20.30
De Braken - Le Temps Perdu        21.30
Bonyxblok - Baldadig        22.30

Zaalwachtassistentie

Opbouwen: Unlimited        19.25
Afbreken: Smit & Dorlas        23.25

Afbeelding