Guus Meeuwis zette Boxtel even in het middelpunt tijdens zijn cd-presentatie. ,,En dan denk ik aan Boxtel, want daar brandt nog licht
Guus Meeuwis zette Boxtel even in het middelpunt tijdens zijn cd-presentatie. ,,En dan denk ik aan Boxtel, want daar brandt nog licht", zong hij. (Foto: Peter de Koning). Foto:

VAN DE GELUKSTREFFER VAN GUUS MEEUWIS TOT KOK PIERRE WIND

BN'ers weten Boxtel wel te vinden

RENS VAN DEN ELSEN

Voor veel inwoners blijft Boxtel gewoon een dorp. Met soms wat 'stadse fratsen', zoals ook dit jaar wel eens klonk. Toch weten veel Bekende Nederlanders de gemeente te vinden. Door het jaar heen vormt zich zo een indrukwekkend lijstje met beroemdheden die Boxtel aandoen.

Natuurlijk staat er met enige regelmaat een bekende artiest op de bühne van Podium Boxtel. De bekendste van allemaal was ongetwijfeld Guus Meeuwis. Ook al woont hij niet eens zo heel ver van Boxtel vandaan, het was een groot geluk dat hij hier terechtkwam. Hij gooide in mei tijdens het tv-programma RTL Late Night (toen nog met Humberto Tan) geblinddoekt een pijl in een ronddraaiende kaart van Nederland om te bepalen waar hij zijn nieuwe cd Geluk zou lanceren. Toevallig landde zijn pijl in Boxtel. Binnen een week werd het hele circus rondom zijn cd opgetuigd en waren driehonderd gelukkige fans getuige van de eerste live gespeelde liedjes van de nieuwe cd.

KAMPIOEN

Daarnaast brachten nog meer coryfeeën een bezoek aan Boxtel. Zo zette (onder meer) dj Paul Elstak tijdens Kingsnight Fissa de Markt op z'n kop en gaf olympisch kampioene tafeltennis Bettine Vriesekoop een lezing en een clinic bij Taverbo-Sabo. Wat minder opvallend was de komst van tv-kok Pierre Wind, die worstenbroodjes kwam bakken met senioren in restaurant De Waag. En wat te denken van minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, die een rondleiding kreeg op enkele locaties van Zorggroep Elde.

Ook in 2019 zet Boxtel de deuren open, want dat is altijd goed voor de pr.