Afbeelding
Foto: Peter de Koning

SINT-JOSEPH START IN HET NIEUWE JAAR MET VERHUUR

Bouw Van Hugenpothstraat vordert

Het gaat hard met de nieuwbouw aan de Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat. Op deze plek bouwt woonstichting Sint-Joseph 25 eengezinswoningen en acht appartementen. Binnenkort start de inschrijving voor de woningen en wordt het hoogste punt bereikt.

Op de plek stonden voorheen de bekende witte woningen. Deze werden in februari gesloopt. De toenmalige huurders hadden het recht op terugkeer naar hun buurt. Uiteindelijk hebben vier van hen aangegeven daar gebruik van te willen maken.

De woningen die nu gebouwd worden zijn zogenoemde Nul-op-de-Meterhuizen. Hierbij wordt het netto energiegebruik tot nul gereduceerd door gebruik te maken van zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers. Sint-Joseph verwacht de woningen voor de zomer op te kunnen leveren.

De huurprijs van alle appartementen wordt 607 euro per maand. De eengezingswoningen variƫren van 607 tot 650 euro per maand. Alle informatie over inschrijven op de woningen is vanaf 3 januari te vinden op www.sintjoseph.nl.

FOTO BOVEN: De witte woningen aan de Van Hugenpothstraat hebben intussen plaatsgemaakt voor nieuwbouw. Voor de zomer moeten de eerste bewoners er hun intrek kunnen nemen, zo is de planning. (Foto: Peter de Koning).