LAATSTE WEDSTRIJD VOOR WINTERSTOP BLIJKT ER EEN TE VEEL

ODC laat het afweten in Drunen

ODC heeft het er niet best vanaf gebracht in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. In Drunen werd met 3-1 verloren van RKDVC. Door twee fouten stonden de tricolores bij rust al met 2-0 achter. In de tweede helft kwamen de Boxtelaren terug in de wedstrijd na een vrije trap van Dirk van der Struijk. Maar een derde Drunense treffer en twee gele kaarten voor Remco Schellekens zorgden voor een middag in mineur voor het team van trainer Carlo Vorstenbosch.

De wedstrijd tegen RKDVC was cruciaal voor de Boxtelaren. Bij winst zouden de tricolores op een gedeelde tweede plaats kunnen komen. Bij verlies dreigde een duikeling naar het rechterrijtje. Trainer Vorstenbosch kon tegen het lager geklasseerde RKDVC geen beroep doen op de niet geheel fitte Sjoerd van Lokven. Zijn plaats op het middenveld werd ingenomen door Jasper Vorstenbosch.

In het eerste halfuur van de wedstrijd gebeurde er nauwelijks iets. De thuisploeg was feller dan ODC, maar creëerde geen grote kansen. Vanaf de andere kant kwam Osman Bostanci wel tot een gevaarlijk schot dat door ODC-keeper Jordy van der Zande knap tot hoekschop werd verwerkt. De Boxtelaren konden daar alleen een afstandsschot van Lex van de Biggelaar tegenover stellen dat via de vingers van de Drunense goalie over het doel ging.

In de 38e minuut kwam de thuisploeg vanuit het niets op voorsprong. Vanaf links bracht aanvoerder Damian van Bijnen de bal voor het doel, waar spits Lars Kievits helemaal vrij stond en de bal eenvoudig binnen kon schieten: 1-0. Vier minuten later werd de score verdubbeld na een enorme fout in de Boxtelse defensie. Weer was het Kievits die profiteerde: 2-0.

MOGELIJKHEDEN

Direct na rust kreeg ODC een paar goede mogelijkheden om terug in de wedstrijd te komen. Bij een goede aanval vanaf de rechterkant schoot Van der Struijk in de 50e minuut maar net naast. En drie minuten later had Schellekens pech dat hij niet op de been kon blijven nadat hij door Joep van der Meijden in stelling was gebracht.

Maar de aansluitingstreffer kwam er toch. Nadat Schellekens net buiten het zestienmetergebied was gevloerd, krulde Van der Struijk de toegekende vrije trap prachtig in de kruising: 2-1. Even had de Boxtelse ploeg hoop op een beter resultaat, maar het spel van de tricolores was te omslachtig, te fantasieloos en te slordig om nog dichterbij te komen. Van der Zande voorkwam met een reflex aanvankelijk nog de 3-1 nadat Kievits twee ODC-verdedigers had uitgekapt. Maar het bleek slechts uitstel van executie. In de 72e minuut viel alsnog de 3-1 toen Van Bijnen ongehinderd kon inkoppen.

Vlak daarna ontving Schellekens kort achter elkaar twee gele kaarten, waardoor ODC met tien man kwam te staan. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist en moesten de tricolores de eerste nederlaag sinds 7 oktober incasseren.

Door het verlies is de Boxtelse derdeklasser afgezakt naar de achtste plaats op de ranglijst. Zondag 20 januari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Nieuwkuijk.

FELLER VORSTENBOSSCHE BOYS TROEFT BOXTEL AF

Munselploeg toont net te weinig inzet

In de laatste competitiewedstrijd van 2018 speelde RKSV Boxtel uit tegen Vorstenbossche Boys. Op een nat en zwaar veld begonnen beide ploegen aan het duel. De thuisploeg bleek uiteindelijk de langste adem te hebben en won met 2-0.

Vorstenbossche Boys was zeer actief in het begin van de wedstrijd. Een paar kleine kopkansen leverden echter nog niets op. Tot in de 6e minuut een diepe bal niet goed werd ingeschat door de Boxtelse keeper Tommy Verhagen. Hij twijfelde, kwam alsnog uit en torpedeerde de aanvaller van de thuisploeg. De scheidsrechter toonde nog enige genade en trok geel. De toegekende vrije trap werd hoog over geschoten.

Vorstenbossche Boys bleef druk zetten en in de tiende minuut was er een voorzet van links, waarbij Verhagen mistastte maar de bal door Rick van Hamond over de achterlijn werd geschoten. Ook de Munselploeg liet in de eerste helft van zich horen. Na een kwartier was er een goede combinatie tussen Jesse van Homelen en Ramon de Laat. Hij stuurde Van Homelen op links weg en diens voorzet werd door Robin van de Laak tegendraads ingeschoten. De bal belandde echter aan de verkeerde kant van de paal. Niet veel later werd de inzet Van de Laak gekeerd door de keeper. Het vervolg van de eerste drie kwartier verliep zonder noemenswaardige kansen. Alleen werd Stefan Persoons in de 37e minuut gewisseld voor Daniel Foster. Met een gelijke stand gingen de spelers rusten.

DRASSIGER

In de tweede helft werd het voetbal niet veel beter. Het bleef maar regenen en het veld werd steeds drassiger en moeilijker te bespelen. Dit was in het voordeel van Vorstenbossche Boys. In de 70e minuut was het dan ook ineens raak. Boxtel kreeg de bal niet weggeschoten uit het zestienmetergebied, waardoor deze voor de voeten van Van der Sanden viel. Droog en hard schoot hij de bal achter keeper Verhagen: 1-0.

Boxtel probeerde weer terug in de wedstrijd te komen en dat lukte bijna. Foster werd op links weggestuurd en de keeper van Vorstenbossche Boys kwam daarbij uit. Een botsing volgde en iedere Boxtelaar dacht aan een penalty. De scheidsrechter oordeelde echter anders en liet doorspelen. Twee minuten later was er wel een penalty, voor het thuisteam. Tim Didderiëns, die verder een goede wedstrijd speelde, haakte een aanvaller. De strafschop werd hard ingeschoten door Van der Sanden: 2-0. Daarop wilde een speler van Vorstenbosch meteen de bal uit het net pakken, maar daar dacht Verhagen anders over. Hij duwde de speler weg, wat hem op een tweede gele kaart kwam te staan. Zijn plek werd ingenomen door Van Homelen.
Door de rode kaart rook Vorstenbossche Boys bloed, maar dat leidde in de laatste tien minuten niet meer tot kansen voor de thuisploeg.

De winterstop gebruikt Boxtel om alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Zondag 20 januari wacht de derby in Liempde tegen DVG.

Boudewijn stopt als hoofdtrainer bij RKSV Boxtel

Na twee jaar de hoofdmacht van RKSV Boxtel te hebben getraind, vertrekt Ronald Boudewijn aan het einde van dit seizoen bij de voetbalclub uit de wijk Munsel.

In goed onderling overleg is besloten de samenwerking te beëindigen, meldt voorzitter Ties Pronk. Vandaag, donderdag 27 december worden gesprekken gevoerd over de opvolging van de oefenmeester. Pronk hoopt rond de jaarwisseling de naam van de nieuwe trainer bekend te kunnen maken.

STRAFSCHOP NIET VOLDOENDE VOOR OVERWINNING

Essche Boys delft ondanks benutte penalty onderspit tegen Ollandia

Essche Boys speelde zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop. Tegenstander was Ollandia. Voor die ploeg stond de koppositie op het spel. Essche Boys kon de punten ook goed gebruiken, want het elftal bivakkeert in de subtop en stijgt graag nog een paar plaatsjes.

Deze thuiswedstrijd van Essche Boys stond oorspronkelijk gepland op zondag 16 december, maar toen gooide Koning Winter roet in het eten. Een week later was van sneeuw geen sprake meer en konden de voetballers aan de bak.

Het eerste doelpunt viel in de 22e minuut toen Stefan Erven namens Ollandia Steven van Dijke een voorzet gaf. Van Dijke schoot de bal in de touwen.

Essche Boys wist niet te voorkomen dat Robert Erven vrij snel daarna de 0-2 kon

FOTO RECHTS: Essche Boys aan de bal in het duel tegen Ollandia. (Foto: Hans Verberk).

laten aantekenen. De blauw-witten vonden het doel van de tegenstander niet, althans, niet voor rust.

Na de pauze trof Essche Boys wel doel, uit een strafschop. De aansluiting was daar, maar hier bleef het bij. De mannen uit Esch scoorden geen veldtreffer en verloren met 1-2. Het is nu winterstop.

LTV Munsel sluit oude jaar af met olieballentoernooi

Lawn Tennis Vereniging Munsel sluit 2018 zondag 30 december af met een onderling olieballentoernooi.

Leden spelen in elke ronde met een andere gelegenheidspartner tegen dubbels die ook willekeurig zijn ontstaan. Dit kan verrassende wedstrijden opleveren. Het toernooi duurt van 12.30 tot 17.00 uur. Na de finale is er tijd voor een drankje. Het maximumaantal deelnemers is al bereikt, clubleden kunnen zich nog wel als reserve inschrijven via e-mail: website@ltvmunsel.nl.