Biljarters 't Ivoor moeten punten delen in eredivisie

Het eredivisieteam van biljartvereniging 't Ivoor speelde zondag een belangrijke wedstrijd tegen Aardexpress. Bij winst zou het Boxtelse team de onderste regionen ontstegen zijn. Het werd een puntendeling: 4-4.

Namens 't Ivoor verschenen David Martinez, Cedric Melnytschenko, Huub Wilkowski en Marc Roofthooft aan de biljarttafel. Het verschil met Aardexpress op de ranglijst blijft vijf punten.

't Ivoor 1 speelde eveneens gelijk, tegen De Hazelaar 1 werd het 25-25. Chris Fasseur en Peter van Giersbergen legden met twee uitstekende wedstrijden de basis voor de remise. Fouad Hasbani kwam tot vijf punten.

Ad van Os was de uitblinker van 't Ivoor 2. Ook Henk van Boxmeer won zijn partij. Het tweede team versloeg Triangel Bar 1 met 28-23 en heeft de leiding in de competitie overgenomen.

Ook voor 't Ivoor 3 zat er een overwinning in het vat, zij het nipt. Het bond Krijt op Tijd 4 met 27-28 aan de zegekar. Met name Henk Goettsch speelde een prima partij. Wim Bekkers had met tien punten eveneens een flink aandeel in de winst.

Zette het vierde team vorige week nog een fraai resultaat neer, dat lukte nu niet. Elsie 1 bleek sterker. Fons van Loon redde de Boxtelse eer. De wedstrijd eindigde in 28-23.

Het eerste driebanden groot-team klopte Rio Bar 2 met 21-23 en blijft de ranglijst aanvoeren. Bernhard Legierse won makkelijk zijn partij. Louis van der Meijden was kansloos tegen een ontketende tegenstander. Wilkowski speelde een zeer goede partij met een moyenne van 1,232.

VEERTIG PUNTEN

In de dagcompetitie libre won 't Ivoor 1 met de volle veertig punten van Sonnevanck 4. Fouad Hasbani, Peter Franken, Jacques van Loon en Toon Bevers wonnen hun partij. Inmiddels is het Boxtelse team veruit de grootste titelkandidaat. Team 2 en 3 speelden een onderlinge ontmoeting. Het derde ging met de zege aan de haal, het werd 31-36. Wim van Dijk was de man van de middag, hij speelde een moyenne van 2,38. Frans Klein redde de eer voor team 2. Team 4 was vrij. Het vijfde schoot uit zijn slof met de maximale score van veertig punten tegen NAL 2. Wim Bekkers, André Vissers, Gerard Eijkemans en Harrie van der Velden wonnen.

't Ivoor 6 (driebanden klein) speelde gelijk tegen D'n Brouwer 2. De wedstrijd eindigde in 24-24. Wim van Gils en Math Hendriks zegevierden. Henk Goettsch was niet in goeden doen en behaalde vier punten. Het zevende dolf met 29-24 het onderspit tegen De Hopbel 2. Theo van Dongen won als enige zijn partij voor 't Ivoor. Team 8 was vrij en 't Ivoor 9 won vrij gemakkelijk van NAL 6. Deze wedstrijd eindigde in 29-22. Henk van Kollenburg en René de Windt speelden een sterke partij.

Rien Meijs kwam slechts één carambole tekort voor de zege.