APRIL: Sem, Tijn en Leen klopten bij de gemeente Boxtel aan om het pleintje achter sporthal Pius X op te knappen zodat er geskatet, gestept en gecrosst kan worden. De beoogde locatie is nu bij de tennisvelden. (GS).
APRIL: Sem, Tijn en Leen klopten bij de gemeente Boxtel aan om het pleintje achter sporthal Pius X op te knappen zodat er geskatet, gestept en gecrosst kan worden. De beoogde locatie is nu bij de tennisvelden. (GS). Foto: Gerard Schalkx

Liempde in beeld in 2018

                Foto's: Peter de Koning (PdK), Pål Jansen (PJ),

         Jan van de Langenberg (JL) en Gerard Schalkx (GS).

                 Samenstelling: Rens van den Elsen.

APRIL: Een massale 'valpartij' tijdens de hilarische Omgang van het Broekegangske maakte deel uit van een bewegend theaterspel op de Boeremèrt. Dit onderdeel was nieuw op het jaarlijkse evenement in het centrum van Liempde, dat zoals altijd veel mensen trok. De organisatie wil met dit soort activiteiten, die geïnspireerd zijn op herkenbare onderwerpen uit de jaren '50 en '70, meer publiek aanspreken. Dat lukte ruimschoots. (GS).
AUGUSTUS: De kruising Oude Dijk, Heesterbos en Klein Hoekje lag open door werkzaamheden voor de aanleg van het zeven kilometer lange rolstoelpad dat in Liempde komt te liggen. Leuk detail: de kinderkopjes zijn hergebruikt voor de vernieuwing van de Boxtelse Markt. (GS).
NOVEMBER: Bijna zestig jaar zette Cor van Dijk zich in voor Judoclub Liempde, dat leverde hem de titel erelid van zijn vereniging op. Ook was hij actief bij voetbalvereniging DVG, waar hij het oudste lid was. Hij overleed op 86-jarige leeftijd.
MAART: Buurtvereniging Den Berg bestond vijftig jaar. Reden om tien leden die er sinds het begin bij zijn in het zonnetje te zetten. In juni was het feest voor de buurt. (GS).
JULI: Het was drie dagen afzien in de brandende zon. Maar veel water, zonnebrand en deinen op dampende beats hielden de 53.000 bezoekers van dancefestival We Are Electric op de been. Het weer was niet het enige dat lekker was dit weekend. Zeker ook de muziek en de sfeer maakten het festival op landgoed Velder in Liempde tot een succes. (PdK).
NOVEMBER: Tijdens werkzaamheden in het plantsoen op de hoek Oude Postbaan en de Keefheuvel werd een gasleiding geraakt. De boom ter plekke is aan het sterven. Tot ontzetting van de imkersvereniging die de boom ooit cadeau kreeg. (JL).
OKTOBER: Vier universiteiten uit Nederland, Engeland, Polen en Tsjechië kondigden aan in de zomer van 2019 een drie jaar durend archeologisch onderzoek in dorpen en buurtschappen te starten. In ieder geval in Liempde, Esch, Gemonde en waarschijnlijk Boxtel. Arnold van den Broek is betrokken namens heemkundestichting Kèk Liemt. (PJ).
FEBRUARI: Toen duidelijk werd dat de temperaturen flink zouden dalen, gingen vrijwilligers in Liempde aan de slag om een schaatsbaan aan te leggen. De tijdelijke ijsvloer op D'n Tip lag er keurig bij, waardoor leerlingen van De Oversteek de schaatsen onderbonden. (GS).
MAART: Met een ceremoniële zwaai van de wijwaterkwast werd De Ontmoeting ingezegend door pastoor Jacques Grubben. Het contactpunt voor Liempdenaren in de Heilig Hartparochie is sinds 3 februari open. (PdK).