APRIL: De Uitwijk, het gebouwtje naast de Sint-Theresiakerk in Lennisheuvel, werd na een flinke verbouwing opnieuw in gebruik genomen. Pastoor Jacques Grubben en pastor Harry van den Tillaart zegenden de ruimte, die er weer voor jaren tegen kan, in.  (PdK).
APRIL: De Uitwijk, het gebouwtje naast de Sint-Theresiakerk in Lennisheuvel, werd na een flinke verbouwing opnieuw in gebruik genomen. Pastoor Jacques Grubben en pastor Harry van den Tillaart zegenden de ruimte, die er weer voor jaren tegen kan, in. (PdK). Foto: Peter de Koning

Jaar 2018 in Lennisheuvel en Gemonde in beeld

Foto's: Peter de Koning (PdK), Annelieke van der Linden (AL),

Rens v/d Elsen (RE), Albert Stolwijk (AS) en Gerard Schalkx (GS).

MEI: De Sint-Lambertusschool Gemonde wilde graag een nieuw schoolplein voor de onderbouwleerlingen. Er was echter geen budget beschikbaar. Tóch is de speelplaats in anderhalf jaar tijd volledig vernieuwd, onder meer dankzij giften en hulp van vrijwilligers. Enkele leerlingen gaven tijdens de opening een demonstratie bij de verschillende speeltoestellen en iedereen zong het zelfgeschreven lied 'De nieuwe speelplaats' mee. (AL).
SEPTEMBER: Egbert en Mariëlle van den Hoek heropenden hun gerestaureerde boerderij aan de Boomstraat nadat een brand in oktober 2015 een deel verwoestte. Dit gebeurde op officiële én feestelijke wijze. Op deze manier wilde het koppel de mensen uit de buurt bedanken voor al hun steun. (GS).
JANUARI: Tafels vol laptops, tablets, een encyclopedie en krantenknipsels van het afgelopen jaar. Bij team Quiztetnie van de familie Schellekens hadden ze een goede voorbereiding getroffen op de Gemondse Dorpsquiz. Ook in Boxtel en Liempde was er later een editie. (PdK).
SEPTEMBER: Bisschop Gerard de Korte zegende enkele oude graven tijdens de Sint-Lambertusdag in Gemonde. (GS).
MEI: Het was al dagen heerlijk warm weer, maar toch vielen juist tijdens het culinaire evenement Lekker Lennisheuvel enkele flinke plensbuien. Dat mocht de pret niet drukken, want ondanks de regen was het een geslaagde dag. Bezoekers konden proeven van verschillende lekkernijen zoals sushi en broodjes. (GS).
AUGUSTUS: Stichting Rond Kerk en Orion bestond een halve eeuw. Dit werd gevierd met feestelijke activiteiten voor alle inwoners. Zelfs pastoor Arnoldus Manders keerde even terug om een bijzondere opening te verrichten in park Boscheind. (GS).
HET HELE JAAR: Rotonde Boseind blijft een heet hangijzer in Lennisheuvel. Na een extra onderzoek naar de mogelijkheid voor een fietstunnel, liet de gemeente Boxtel weten dat deze niet mogelijk is. Dorpsberaad Rond Kerk en Orion is furieus en gaf aan geen vertrouwen meer te hebben in de gemeente. Wordt vervolgd in 2019. (PdK).
SEPTEMBER: De jeugd in Gemonde ging los op acts als De Lievelings Dj's van je Zusje, Buren van de Brandweer, Snollebollekes en Kapalone. Gemonde Gaat Los werd voor het zesde jaar gehouden in sportpark De Laat. Het jaarlijkse evenement werd opgetuigd door carnavalsvereniging Bakt d'r Niks om haar praalwagen bij elkaar te verdienen. (AS).
SEPTEMBER: De Boxtelse raadsfracties lieten zich door stichting Rond Kerk en Orion informeren over het wel en wee in Lennisheuvel. Die gelegenheid pakte RKO met beide handen aan en bracht ook enkele pijnpunten naar voren. (RE).