MAART: De tweede editie van het Nederlands kampioenschap lifesaving, ofwel reddend zwemmen werd gehouden in Het Dommelbad. Dit evenement werd georganiseerd door Reddingsbrigade Boxtel in het kader van haar 35-jarig bestaan. En met succes: een van de Boxtelse teams pakte de titel. (PdK).
MAART: De tweede editie van het Nederlands kampioenschap lifesaving, ofwel reddend zwemmen werd gehouden in Het Dommelbad. Dit evenement werd georganiseerd door Reddingsbrigade Boxtel in het kader van haar 35-jarig bestaan. En met succes: een van de Boxtelse teams pakte de titel. (PdK). Foto: Peter de Koning

Sportief jaaroverzicht 2018

         Foto's: Hans Verberk (HV), Peter de Koning (PdK),

         Gerard Schalkx (GS) en Linda van de Wiel (LW).

                Samenstelling: Rens van den Elsen

APRIL: Vanuit het water meteen het mulle zand in. Sommige stukken van de obstaclerun rondom De Langspier waren best pittig voor de deelnemers. Honderden 'diehards' verschenen aan de start om hun uithoudingsvermogen te testen op het 4,5 kilometer lange circuit. Obstakels waren er in de vorm van 'monkeybars', een 'stairway to hell', zakken zand sjouwen en onder balken door tijgeren. (PdK).
JANUARI: Tijdens het Zuid-Nederlands zaalkampioenschap in Eindhoven veroverden JD1 en JC1 van hockeyclub MEP een zilveren medaille. Onder leiding van coaches Thijs Langenhof en Sjoerd Verzijden werd jongensploeg D1 van MEP een week eerder kampioen in de topklasse zaalhockey. (HV).
OKTOBER: Hoog bezoek bij tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo. Niemand minder dan voormalig internationaal topspeelster en meervoudig Europees kampioene Bettine Vriesekoop verzorgde een lezing en een clinic in het complex aan de Voetboog. (PdK).
AUGUSTUS: Puck Bakker zou een paar kilometer zwemmen met Maarten van der Weijden, maar dat werd afgeblazen. Ze ging toen naar de IJzeren Man in Vught. (GS).
MAART: Armando Obispo uit Boxtel maakte zijn debuut in de hoofdmacht van PSV tijdens de wedstrijd tegen VVV. Later in het jaar werd hij kampioen met de Eindhovense profclub. Obispo begon zijn voetbalcarrière bij LSV in Lennisheuvel, waar zijn vader nog trainer is, later verhuisde hij naar ODC waar hij werd gescout door PSV. (LW).
JUNI: Een foto die nogal tegenstrijdig lijkt. Want hoewel DVG'er Bas van Houtum hier juicht, degradeerde het team in de wedstrijd tegen het Eindhovense Acht na een seizoen weer naar de vierde klasse. (HV).
JULI: Een slordige 160 sporttoppers werden in gemeenschapshuis De Rots in het zonnetje gezet tijdens de Dag der Kampioenen. Beoefenaars van de meest uiteenlopende sporten werden door wethouders Eric van den Broek en Peter van de Wiel op het podium geroepen om gehuldigd te worden. Natuurlijk gebeurde dit met een oorkonde, een medaille én een trofee. (GS).
OKTOBER: De softbalsters van de Boxtelse Ducks juichen na het behalen van de kampioenstitel in de tweede klasse. Ze wonnen in Schijndel van aartsrivaal Starlights. Hoewel het in de laatste inning nog spannend werd, liet Ducks geen punt meer toe en trok het kampioenschap alsnog over de streep. (HV).
MEI: Met een verdiende zege op naaste concurrent De Hopbel (3-2) en een tweede plaats in de eerste klasse promoveerden de vrouwen van MEP naar de landelijke overgangsklasse. (HV).