INHAALDUEL BLIJKT NOG LASTIG KARWEI

Benauwde zege voor DVG in duel met Herpinia

Een koude donderdagavond met een stevige wind en een glibberig veld. Dat waren de omstandigheden van de uitwedstrijd van DVG tegen het laag geklasseerde Herpinia. Het leek daardoor op een oefenwedstrijd, maar er waren wel degelijk competitiebelangen en dus ook punten te verdelen. Door een late treffer van Bas Smulders won DVG met minimaal verschil: 0-1.

De beginfase van de wedstrijd was vooral aftastend met een enkele kans voor beide teams. Wilco Voets probeerde de keeper met een schot in de korte hoek te verrassen en Raymon Strik tikte een afstandsschot tegen de lat waarna uiteindelijk een hoekschop volgde.

DVG had het betere van het spel, terwijl Herpinia de snelle counter zocht. De beste kans in de eerste helft kwam voort uit een snelle combinatie waardoor Bart de Windt een prachtige schietkans had. De bal werd echter te snel en te hard geschoten waardoor deze ver over het doel zeilde.

NIET ZOALS AFGESPROKEN

Herpinia was alert op mogelijkheden in de omschakeling en het was dan ook de verdienste van Daan Voets en Martijn Caarls, die vaak in de minderheid waren, dat de bal op het juiste moment werd heroverd. De bezetting van de verdediging was in die situaties niet zoals vooraf afgesproken. Via een aantal corners was er dreiging voor een thuisdoelpunt. Net voor rust ontsnapten de Liempdenaren aan een achterstand, toen een hard voorgegeven bal door iedereen werd gemist.

GEVAAR

Na rust was Herpinia nog nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt. Het aanvalsspel was vooral opportunistisch, maar niet zonder gevaar. In de eerste helft konden de backs van DVG regelmatig aanvallend ondersteunen, maar dat lukte daarna nog maar sporadisch. Vooral over de linkerkant van de thuisploeg ontstond het meeste gevaar. Een schot van de linksbuiten trof, buiten bereik van de keeper, de paal. De Liempdenaren hadden het in die fase lastig en het verschil op de ranglijst was in het spel niet te merken.

Ook DVG testte het aluminium toen, na een afgeslagen corner, de bal opnieuw werd ingebracht en door Bas van Houtum op de kruising werd gekopt. In het vervolg van de wedstrijd werden de duels feller en het veld gladder. Dat resulteerde in veel uitschuivers. De DVG-keeper moest snel ingrijpen bij een afstandsschot van Herpinia en opnieuw ging de bal, via zijn handen tegen de paal. Het gastteam probeerde het ook van afstand en een schot van Bas Smulders was aardig op weg naar het doel, maar trof door Van Houtum het net.

Naarmate de tijd verstreek zou de maker van een doelpunt ook wel de drie punten kunnen bijschrijven. Een vrije trap van Herpinia, net buiten de zestien meter, trof de muur. Het thuispubliek schreeuwde om een penalty, maar die kwam er niet.

BIJ DE LES

Kort voor tijd werd de wedstrijd alsnog in het voordeel van DVG beslist. Allereerst was er een hevig betwiste buitenspelsituatie aan de kant van de Liempdenaren en de spelers van Herpinia waren in de toegekende vrije trap verdedigend niet helemaal bij de les. Van Houtum kopte door naar Smulders die met een bekeken boogje de keeper verraste: 0-1. Herpinia gaf in de resterende tijd nog alles en hoopte op de gelijkmaker. Gezien het beeld in de tweede helft zou dit ook wel verdiend zijn. Voetbal is niet altijd eerlijk in het verdelen van de punten. Iets wat ook DVG in het verleden al heeft ondervonden. Door deze overwinning blijft de Liempdse ploeg in het spoor van de koplopers.

De eerstvolgende wedstrijd is pas op zondag 20 januari; dan komt Boxtel op visite voor een Dommelderby.

FOTO BOVEN: Op een glibberig veld wist DVG het inhaalduel met Herpinia nipt te winnen. (Foto: Toon van Ruremonde).