APRIL: Ruim tachtig onderwijzers en sympathisanten togen naar het gemeentehuis van Boxtel wegens de staking in het basisonderwijs. ,,We eisen geld, voor een eerlijk salaris dat de vergelijking kan doorstaan met dat van onze hbo-opgeleide collega's in het voortgezet onderwijs
APRIL: Ruim tachtig onderwijzers en sympathisanten togen naar het gemeentehuis van Boxtel wegens de staking in het basisonderwijs. ,,We eisen geld, voor een eerlijk salaris dat de vergelijking kan doorstaan met dat van onze hbo-opgeleide collega's in het voortgezet onderwijs", sprak Esther van der Schoot namens BO in Actie. (AS). Foto: Albert Stolwijk

Jaaroverzicht 2018 Boxtel

         Foto's: Peter de Koning (PdK), Albert Stolwijk (AS),

         Henk van Weert (HW), Hans van Doorn (HvD) en

        Daisy Renders (DR). Samenstelling: Rens van den Elsen.

MAART: Vreugde bij politieke partij Balans. Die won de gemeenteraadsverkiezingen in Boxtel en behaalde ruim zevenhonderd stemmen meer dan vier jaar geleden. Dat leverde de partij een vijfde raadszetel op, maar uiteindelijk geen plek in de coalitie. Na een maand werd bekend dat Combinatie95, SP, D66 en INbox op het pluche bleven. Tot haar ongenoegen werd Balans opnieuw tot de oppositiebanken veroordeeld. (PdK).
JANUARI: Met een klap van de voorhamer sloeg wethouder Eric van den Broek het eerste gat in de doorgang naar de Markt. Deze werd gemaakt om het nieuwe parkeerterrein in de gemeentehuistuin toegankelijk te maken. Na wat vertraging ging de nieuwe passage in augustus open. Inmiddels heet de doorgang het Januspad. (PdK).
MAART: Onze correspondent Joleen van Rooij schreef begin dit jaar een mooie serie artikelen over mensen die gebruik maken van de Voedselbank. Onder de titel De Schaamte Voorbij vertelde onder meer Risette Elissen over hoe zij er terecht kwam. (DR).
MAART: Het ging niet zonder slag of stoot, de bekendmaking van de Boxtelse cultuurverbinder. Romijn Conen kreeg de taak om het culturele veld te verbinden. (PdK).
APRIL: Buurtbewoners van Dommeloord startten een handtekeningenactie om het kunstwerk 'In Gesprek' van Marga Brey te behouden langs wandel- en fietspad Lange Loop in Boxtel. Er volgde een lange discussie over afspraken en regels, maar voorlopig mag het beeld blijven staan. Wethouder Marusjka Lestrade erkende dat de communicatie geen schoonheidsprijs verdiende. (HW).
FEBRUARI: De contouren van het nieuwe parkeerterrein aan de achterkant van het gemeentehuis werden zichtbaar. De aanleg van de extra autovakken was een voorwaarde om de Markt autoluw te maken. (PdK).
MAART: Met high fives toonden de vrijwilligers van B-Town hun enthousiasme over de nieuwe contracten met de gemeente Boxtel. Zij bliezen de eerste maanden van het jaar het jongerencentrum nieuw leven in door allerlei activiteiten te organiseren voor de jeugd. (PdK).
MEI: Door de inzet van stichting Brabants Centrum, Boxtel Vooruit en Kees de Wild van muziekkapel De Volle Bloas kregen mensen met beperkingen de kans om circusvoorstellingen te bezoeken. Circus Sijm sloeg zijn tenten op bij zorgexpertisehuis Liduina en de voorstellingen zorgden voor een lach op ieders gezicht. (PdK).
APRIL: Verbinden, dat was het doel van de tweede editie van Jesus Christ Superstar. De rockopera werd vier keer opgevoerd in de Boxtelse gemeentewerf door veel vrijwilligers en een enthousiaste, veelal lokale, cast. (HvD).