'Op z'n Liempds' werden Rob Janssen (links) en Jorien Renkema (rechts) onthaald, onder meer door Martien Roestenburg van Life Line Liempde. Het publiek op het Raadhuisplein was enthousiast, ondanks het korte bezoek. (Foto: Gerard Schalkx).
'Op z'n Liempds' werden Rob Janssen (links) en Jorien Renkema (rechts) onthaald, onder meer door Martien Roestenburg van Life Line Liempde. Het publiek op het Raadhuisplein was enthousiast, ondanks het korte bezoek. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

ACTIES LIFE LINE LEVEREN 3.100 EURO OP

'Op z'n Liempds' met 3FM-dj's Rob en Jorien

PÅL JANSEN

'Op z'n Liempds is het gegaan', zei mijn collega-vrijwilliger Penny van Vlerken over het organiseren van Life Line Liempde. In plaats van een Glazen Huis ergens in het land te plaatsen, wandelden drie dj-koppels verschillende routes met dezelfde eindbestemming: Tivoli Vredenburg in Utrecht. En zo kwamen dj's Rob Janssen en Jorien Renkema donderdag óók door Liempde gewandeld...

De afgelopen weken heb ik met Penny, Martien Roestenburg, Mari van der Velden, Josephine Bekkers, Diane Melis, Willem van Ruremonde, Yvon van den Bosch en Nicole Smeele de activiteiten voor Serious Request in het dorp in goede banen proberen te leiden. Ook dankzij de hulp van tientallen ondernemers, vrijwilligers en natuurlijk bezoekers van Life Line Liempde. Alle acties in Liempde leverden tot dusver 3.100 euro op.

Maar wát een gedoe was het om afspraken proberen te maken met 3FM. De aankomst, de tijd dat ze zouden blijven: alles ging anders dan was aangegeven. Leerlingen van De Oversteek konden daardoor niet allemaal komen en diverse groepjes kwamen aan nadat Rob en Jorien alweer naar Boxtel waren vertrokken. Dat vonden wij ook jammer natuurlijk.

Daags erna klaagde ik erover bij mijn collega's. Journalist Henk van Weert zei al gauw: ,,Ach, ze proberen eens iets nieuws. Ik vind dat wel goed. Dat Glazen Huis kennen de mensen ondertussen ook wel." En ja, als je iets anders probeert dan anders, dan kunnen de plannen wel eens anders uitpakken. Jorien die door een bloedblaar 's nachts nauwelijks meer kon lopen bijvoorbeeld... Als journalist moet ik weten dat verandering moeizaam gaat.

Gelukkig blijken Liempdenaren meesters in improvisatie. 'Veldwachter' Leo Huijbers ging de dj's 'arresteren' in Best, zodat er toch nog 'iets Liempds' in de live-uitzending zat. En toen we 's ochtends hoorden dat de dj's toch maar eventjes zouden blijven, nam Josephine direct contact op met De Oversteek. Zodat er toch nog flink wat kinderen op het Raadhuisplein meedeinden op de deunen van K3 en de Snollebollekes. Op de achtergrond zat ook nog eens het terras van Het Wapen van Liempde vol met mensen die lunchten voor het goede doel. De schouders eronder, vragen om hulp, roeien met de riemen die je hebt (ook al gaat het even anders) en blij zijn dat Liempde op de kaart gezet kan worden: als nieuwe inwoner snap ik weer een beetje beter wat 'op z'n Liempds' betekent.