MUZIEKKORPS ZWAAIT DIRIGENT UIT

Boxtel's Harmonie luidt het nieuwe jaar muzikaal in

Bijna vier jaar was Jules van de Loo uit Vught de artistiek leider van Boxtel's Harmonie. Zondagmiddag 6 januari neemt de musicus afscheid tijdens een nieuwjaarsconcert in Muziekhuis Boxtel.

Van de Loo is in samenspraak met het bestuur en de muziekcommissie van de harmonie tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor vernieuwing. Onder leiding van en op initiatief van de bevlogen musicus werden de voorbije jaren diverse mooie en drukbezochte optredens verzorgd. Het feestelijke kerstconcert Sparkling Music Night (2015), de romantisch lenteuitvoering Concerto d'Amore in 2016 en filmconcert Licht Uit, Spot Aan! (2017) bijvoorbeeld. Maar ook voor het muzikale sprookje Peter en de Wolf, de in alle toonaarden geroemde dirigeerwedstrijd Maestro Boxtel en het onlangs - samen met de Gildenbondsharmonie gehouden - jubileumconcert The Sound of Boxtel was Van de Loo in hoge mate verantwoordelijk voor een succesvolle uitvoering.

OPVOLGER ZOEKEN

Een sollicitatiecommissie uit het orkest is momenteel op zoek naar een geschikte opvolger voor Van de Loo. Tijdens het nieuwjaarsconcert wordt bekendgemaakt wie tijdelijk de repetities gaat leiden.

Het nieuwjaarsconcert van Boxtel's Harmonie begint zondag 6 januari om 14.00 uur en is gratis toegankelijk. Het harmonieorkest vertolkt onder meer enkele nummers gezamenlijk met de leerlingen. Daarnaast treden ook de slagwerkleerlingen voor het voetlicht. Koperkwintet Just Brass opent het gratis toegankelijk optreden.

Na afloop van het optreden wordt op informele wijze geproost op het nieuwe jaar.

Kort nieuws

Opbrengst collecte

Eind september heeft de jaarlijkse collecte voor de Nierstichting Nederland plaatsgevonden. In Boxtel en Lennisheuvel is 6.266,95 euro opgehaald en in Liempde 1.534,71 euro. Voor beide afdelingen is dit een recordbedrag. Landelijk is nu meer dan drie miljoen euro beschikbaar voor verdere ontwikkeling van de draagbare kunstnier en voor onderzoek.

Dinerconcert Liempde

Fanfare Concordia geeft zaterdag 26 januari vanaf 18.00 uur een dinerconcert in zaal De Serenade aan de Oude Dijk 117 in Liempde. Kaarten kosten 25 euro per stuk, of twee euro per leeftijdsjaar voor kinderen onder de 12 jaar, en zijn te reserveren via e-mail programmacommissie@fanfareconcordialiempde.nl. De entreebewijzen kunnen op de dinsdagen 15 en 22 januari van 19.00 tot 19.45 uur in De Serenade worden afgehaald.