Luister naar leuke verhalen in de bibliotheek

Medewerkers van bibliotheek Boxtel lezen woensdagmiddag in de oneven weken van het nieuwe jaar ook weer voor aan kinderen vanaf 3 jaar. Tussen 15.00 en 15.30 uur zijn zij welkom met ouders, opa's en oma's aan de Burgakker.

Samen met de kinderen worden er ook bijpassende liedjes gezongen en muziek gemaakt. ,,Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling, maar ook voor de belevingswereld van een kind. Het vergroot de woordenschat en bevordert de concentratie. Kinderen leren over emoties en het prikkelt de fantasie", meldt een woordvoerder.


Nieuwjaarsconcert van fanfare                 Sint-Arnoldus

Fanfare Sint-Arnoldus uit Lennisheuvel bestaat in 2019 zeventig jaar. Het orkest grijpt alle concerten aan om een verbinding te leggen met dit jubileum. Het eerste optreden is het nieuwjaarsconcert op zaterdag 5 januari om 20.00 uur in gemeenschapshuis Orion.

Het programma van het optreden omvat werken die tijdens bijzondere optredens in de afgelopen zeventig jaar geklonken hebben. De mars 'Saint Triphon' uit 1949 bijvoorbeeld, een compilatie van liedjes van Tom Jones uit de jaren '50 en '60 en 'The Maid of the Moor' met bugelsolo.

De Lennisheuvelse fanfare trakteert het publiek ook op hedendaagse nummers, zoals een medley van liedjes van Guus Meeuwis en de hit 'Leef' van André Hazes. De entree voor het nieuwjaarsconcert is gratis.