Economie

Advocatenkantoor van Boxtel naar         's-Hertogenbosch

Het hoofdkantoor van Bogaerts & Groenen advocaten verhuist per 1 april van Boxtel naar 's-Hertogenbosch. Volgens bestuursvoorzitter Kim Albert is het bedrijf er aan toe 'om de vleugels verder uit te slaan'. ,,We gaan ons vestigen waar onze klanten zich bevinden", geeft hij aan.

Het advocatenkantoor opent daarnaast op 1 februari ook een nieuwe vestiging op de Brainport Industries Campus in Eindhoven. Met de verhuizing naar de Brabantse hoofdstad en het bestaande kantoor in Tilburg is het bedrijf dan actief in de drie grote steden van de provincie.

Bogaerts & Groenen advocaten is sinds 1974 gevestigd in Boxtel. ,,De verhuizing van het hoofdkantoor is dus een hele stap. Maar toch is het logisch, want Den Bosch is onze natuurlijke habitat. We verhuizen naar een plek midden in de stad waar we ons netwerk hebben en goed bereikbaar zijn. Maar we blijven ook actief op de Boxtelse markt door onze ontvangstlocatie aan de Parkweg en aanwezigheid in lokale netwerken."


Volgende stap in fusie Sint-Joseph en Kleine Meierij

De fusie tussen woonstichtingen Sint-Joseph en Kleine Meierij krijgt steeds meer vorm. Onlangs werden alle formaliteiten voor de aanvraag bij de Autoriteit wonen (Aw) afgewerkt en getekend.

,,We hebben instemming van de huurders, de adviezen van beide ondernemingsraden ontvangen en de zienswijzen van de verschillende gemeenten. En inmiddels zijn alle stukken door de beide Raden van Commissarissen en de bestuurders ondertekend. Dat betekent dat deze week de aanvraag voor de fusie naar de Aw de deur uit kan. Een volgende stap in het fusieproces", aldus een woordvoerder van Sint-Joseph.

De verwachting is dat Aw binnen drie maanden goedkeuring geeft aan de samenvoeging. De streefdatum voor het afronden van het gehele formele traject is 30 juni 2019.

Sint-Joseph is vooral actief in de gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel en Haaren. De Kleine Meierij heeft in laatstgenoemde gemeente ook woningen en verhuurt deze daarnaast ook in Rosmalen, 's-Hertogenbosch en Bernheze. Samen willen de corporaties een organisatie vormen met een breder woningaanbod en dienstenpakket.


Geerts Adviesgroep behaalt keurmerk van NOAB

Geerts Adviesgroep in Gemonde heeft de certificering behaald van NOAB, de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen. Een bedrijf dat het NOAB-keurmerk mag dragen, voldoet aan een uitgebreid pakket van eisen, getoetst door een onafhankelijke partij.

Voor ondernemers bevestigt dit kwaliteitskeurmerk dat ze bij Geerts Adviesgroep aan het juiste adres zijn voor een gedegen administratie van hun bedrijf en deskundige afhandeling van hun fiscale zaken. Banken, de Belastingdienst en de overheid erkennen het NOAB-keurmerk. NOAB werkt nauw samen met de overheid en andere instanties aan nieuwe manieren van werken en nieuwe standaarden. Geerts Adviesgroep is daardoor klaar voor de toekomst.

Het familiebedrijf bestaat meer dan zeventig jaar en combineert een persoonlijke aanpak met up-to-date kennis. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Op dit moment zijn er zeven mensen werkzaam die zich bezig houden met boekhouding, salarisadministratie, financiering, ondernemersadvies en jaarrekeningen. Het kantoor richt zich vooral op het midden- en kleinbedrijf en particulieren en heeft veel ervaring met onder andere de bouw en kappers.


Op naor d'Honderd

Dweilorkest Op naor d'Honderd houdt zaterdag 5 januari een openbare repetitie, ten ere van zijn dertigjarig bestaan. Vanaf 20.00 uur wordt muziek gemaakt in café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat in Liempde. Niet alleen Op naor d'Honderd laat zijn kunsten horen, maar ook De Meute uit Sint-Michielsgestel en De Notenkrakers uit Liempde treden op.