Politie hoopt dat jaarwisseling feest is voor iedereen

De meeste Boxtelaren zijn vrij tijdens de jaarwisseling. De politie niet. Die staat paraat om ongeregeldheden te voorkomen en in te grijpen wanneer dat nodig is.

Over de specifieke inzet in Boxtel doet politie Oost-Brabant geen uitspraken. Wel roept woordvoerder Imca van Dijk burgers op actief bij te dragen aan een smetteloos feest voor iedereen. ,,Laten we er op oudejaarsavond met z'n allen voor zorgen dat de jaarwisseling van begin tot eind voor iedereen leuk blijft." De woordvoerder benadrukt dat geweld tegen hulpverleners niet wordt getolereerd, ook niet in Boxtel. ,,De politie pakt deze onderzoeken met voorrang op."


Gemondse jeugd strijdt om prinsentitel

Carnavalsstichting De Mullukzuipertjes zoekt jong talent. Kinderen uit Gemonde die graag willen optreden tijdens de '1+1=11 Sjow', kunnen zich tot 6 januari aanmelden via de website van het jeugdcarnaval: www.mullukzuipertjes.nl/sjow.

Jeugd die liever kijkt dan op de planken staat, is uiteraard ook welkom, want zonder publiek geen voorstelling.Tijdens het middagvullende programma is de prijsuitreiking van de knutselwedstrijd. Uitleg hierover krijgen de kinderen op school. Als klap op de vuurpijl maakt De Mullukzuipertjes de hoogheden, dansdurskes en wijze raad bekend. De '1+1=11 Sjow' is op zondag 6 januari in zaal De Schuif aan de Dorpstraat en begint om 13.41 uur.


Boekenbingo

In bibliotheek Boxtel aan de Burgakker wordt morgen, vrijdag 28 december van 15.30 tot 16.00 uur boekenbingo gespeeld. Deelnemers leren zo de collectie beter kennen en maken kans op een gratis bibliotheekabonnement voor een ander.