Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BOXTELAREN EN LIEMPDENAREN IN ACTIE VOOR HET RODE KRUIS

'Serious' ontvangst van 3FM dj's

Dj's Rob Janssen en Jorien Renkema zijn vannacht aangekomen in de gemeente Boxtel. Na een daverende ontvangst in Liempde bleven de dj's overnachten in het dorp en ze zijn ten tijde van het verschijnen van deze krant naar Boxtel gewandeld. Zij bezoeken deze dorpen voor de actie 'Serious Request: Lifeline', de opvolger van het Glazen Huis, en zamelen met twee andere dj-koppels wandelend door Nederland geld in voor Het Rode Kruis.

De Liempdenaren moesten flink wat geduld hebben vannacht. De radiomakers liepen namelijk pas om half drie weg uit Best, met ongeveer een uur vertraging. Dat was voor Leo Huijbers van de nostalgische vereniging Terug in d'n Tèd het moment om er vaart achter te zetten. In zijn veldwachtersuniform uit de jaren vijftig ging hij op een tandemscooter de dj's zoeken. En hij draaide niet om de hete brij heen: ,,Als jullie nou een beetje doorgelopen hadden, dan waren jullie tenminste op tijd geweest." Hij nam ze een stukje mee op zijn bijzondere voertuig en zorgde zo dat Janssen en Renkema sneller aankwamen op hun bestemming.

Vervolgens is het tweetal feestelijk ontvangen in speelboerderij Het Gouden Woud door een gelegenheidsorkest. Vanmiddag rond één uur stond de verwelkoming gepland op het Raadhuisplein waar op allerlei manieren inzamelingsactiviteiten werden gehouden: een lunch, massages, verkoop van eten en drinken, een bezoekje van de kinderen van basisschool De Oversteek.

Tot vanavond 21.00 uur vindt bij bandenbedrijf Van Esch nóg een inzamelingsactiviteit plaats: het Westival. De leden van buurtschap West stampten binnen een paar weken met behulp van diverse ondernemers een festival uit de grond met een line-up die er niet om liegt: Harry Hendriks, Inch, Pim to the Max, De Dorini's, Tim Schalkx, Anke, Judith & Carmen, De Aggemarvanhuisaf Band, Guus Doggen, Meisjes van Vinyl en Frans Bevers treden tussen 16.30 en 21.00 uur op bij het bedrijf op Tongeren 16.

Om daar te komen, wandelden de dj's via de Jan Kruijsenstraat, waar het Boxtelse Rode Kruisgebouw staat, langs de Angelaschool. Net als de voorbije jaren hielden de leerlingen allerlei acties. De groepen acht zamelden onder meer flessen in en bakten cakejes die vandaag konden worden afgehaald. Op het schoolplein vond een miniconcert plaats. Of de dj's ook de school bezochten, was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend.

FOTO LINKSBOVEN: In speelboerderij Gouden Woud moesten de dj's op hun knieën voor een slaapplek. Janssen en Renkema zochten naar 'goud' om hun bed te betalen. Hierna kregen ze een cheque aangeboden van 288 euro voor de goede doelen van Serious Request.

FOTO RECHTSBOVEN: De dj's interviewen een van de organisatoren in Liempde, Martien Roestenburg. (Foto's: Peter de Koning).


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding