BOXTELSE BROERS TROUWEN TEGELIJK

'O ja, dat moeten wij ook nog een keer doen'

JULES HAMELEERS

Günther is al zestien jaar samen met Christel, maar pas toen de trouwklokken gingen luiden voor zijn broer Manfred en Sylvia kwam hij erachter waar de klepel hing. De broers Beckman Lapré besloten om dinsdag tegelijk in het huwelijksbootje te stappen.

Aan het wettelijke huwelijk van Sylvia Beerens en Manfred Beckman Lapré ging een heel proces vooraf. Zo'n jaar geleden zijn ze spiritueel getrouwd op Bali, volgens een lokale ceremonie en in plaatselijke klederdracht. Maar toen het koppel een zes maanden samen was, gaf het al een groot feest. De twee waren samen honderd jaar oud. Het thema was trouwen. ,,Mensen vroegen zich toen al af of we stiekem in het huwelijksbootje waren gestapt", lacht Sylvia.

ALLE KINDEREN

Toen Manfred en zij hun trouwplannen aan Christel en Günther vertelden, zeiden die: 'O ja, dat moeten wij ook nog een keer doen'. Toen is het plan van de broers ontstaan om hun huwelijksdag te delen. Een verwonderlijke keuze: normaal is er maar één middelpunt tijdens dit bijzondere moment, maar nu is de aandacht verdeeld. Sylvia geeft dit toe: ,,Als ik niet al op Bali was getrouwd, had ik hier denk ik niet voor gekozen."

De broers en schoonzussen beleefden een fantastische dag. ,,We hadden het tegen heel weinig mensen gezegd, maar uiteindelijk stond toch het hele gemeentehuis vol met ooms, tantes, neefjes en nichtjes", vertelt Sylvia. Ook alle kinderen waren bij de ceremonie, en natuurlijk de dag in de Efteling die volgde, aanwezig. Sylvia en Manfred hebben een samengesteld gezin: zij een zoon van 24, hij twee jongens van 12 en 14. Christel en Günther hebben samen twee kinderen. ,,Hun dochter, Jasmijn van zeven, zei: 'Dit is echt de mooiste dag van mijn leven!'"

EMOTIONEEL

,,We hadden ook gewoon naar de notaris kunnen gaan, maar dit vonden we toch net iets meer bijzonder", vertelt Sylvia. Omdat dinsdag de gratis trouwdag is, was de ceremonie wel simpel en klein. Daarnaast hechtten Sylvia en Manfred veel waarde aan hun spirituele bruiloft. ,,Ik vind het wel grappig dat mensen er dan niet echt aandacht aan besteden, maar nu ineens wel." Om die redenen had Sylvia ook geen tranen verwacht. ,,Maar ik was toch veel emotioneler dan ik dacht", vertelt ze. ,,Het drong ineens tot me door dat het officieel werd: we waren nu écht man en vrouw."

FOTO LINKS: Sylvia, Manfred, Günther en Christel (v.l.n.r.) nadat de ja-woorden zijn uitgesproken. (Foto: Daisy Renders).