Afbeelding
Foto: Nina Crebas

Kerstacties door scholieren JRL en BHC

Leerlingen van beide middelbare scholen in Boxtel houden vandaag en morgen kerstacties voor het goede doel.

Op het Baanderherencollege wordt vandaag, donderdag 20 december, geld ingezameld voor Franniez, een spaarsysteem om chronisch zieke kinderen te helpen. De kerstmarkt duurt tot 20.00 uur en wordt gehouden in de vmbo-school aan de Baanderherenweg. De leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum komen morgen, vrijdag 21 december van 10.00 tot 14.00 uur in actie voor weeskinderen van de Boliviaanse stad Cochabamba. Beide kerstmarkten zijn gratis toegankelijk.


Inzameling Jonah levert 'bizar veel en goed' speelgoed op

De Boxtelse Jonah de Leest (8) kijkt tevreden terug op zijn inzamelingsactie van vergeten speelgoed. Na zijn oproep, vorige week in deze krant en op social media, hebben veel mensen hun kast of zolder flink opgeruimd.

Tientallen mensen doneerden bruikbaar speelgoed ten behoeve van de Vincentiusvereniging en de Voedselbank Boxtel. Variërend van bekende maar ongebruikte gezelschapsspellen en mooie duplo-setjes tot prachtige poppen van de Fabeltjeskrant en gezellige theeserviesjes. Zelfs computerspellen en een tafelvoetbalspel werden aangeboden.

Deelnemers leverden het speelgoed in bij de duurzame conceptstore Ravøt aan de Stationsstraat in Boxtel. ,,Vrijdag hebben we even contact opgenomen. Er werden zoveel spulletjes afgeleverd, dat dit echt niet in een personenauto paste... Echt hartverwarmend. Er is bizar veel en goed materiaal gebracht", meldt Anneke Vorstenbosch van Ravøt.

Jonah nam regelmatig in de winkel een kijkje naar hetgeen werd ingeleverd. Maar zaterdag aan het einde van de dag werd hij er even stil van toen hij de opbrengst zag. ,,Zoveel speelgoed heb ik nog nooit bij elkaar gezien. Daar zullen de kinderen vast heel blij mee zijn", vertelde de leerling van de Molenwijkschool. Zelf stelde Jonah - mede namens zijn broertje - ook artikelen beschikbaar. Onder meer Donald Duck-pockets en een Spiderman-pop.

FOTO ONDER: Jonah bewondert de berg 'vergeten' speelgoed voor de deur van Ravøt. (Foto: Anneke Vorstenbosch).