Afbeelding
Foto: Hans Verberk

UIT DE KOM TUIMELT UIT DE TOP DRIE CAFÉCOMPETITIE

Groene Laken 1 wint fraai in BBB

Vorige week maandag werden in café 't Geveltje de eerste drie wedstrijden van die avond netjes afgehandeld met twaalf punten.

Voor De Amateur 2 wonnen Tonny van der Steen en Theo Ossenblok en voor de gasten van Het Groene Laken 2 deed Gijs van Houtum hetzelfde. Het driebanden leverde lichte problemen op. Uiteindelijk trok in de partij tussen Harrie Appeldoorn en Perry Steenbakkers de laatste aan het langste eind. De einduitslag was 37-32.

POSITIEVE FLOW

In De Postiljon won op dinsdag 't Krijtje alweer. Het team zit in een positieve flow en hiervan was deze keer De Amateur 2 het slachtoffer. Er werden overwinningen geboekt door Nol Lips, Patrick Kempers en Henny Maurix, al had de laatste toch nog wel 38 beurten nodig voor het driebanden. Tim Driessen van de bezoekende club won zoals zo vaak zijn match probleemloos met twaalf punten. Het uiteindelijke resultaat was 37-33.

ECLATANT

Op donderdag redde Pascal Leijten, op bezoek met zijn team in café De Kroeg, de eer van De Comsche Hoeve 2; hij won in 24 beurten van Jo Bovens. Voor de overige biljarters was er weinig eer te behalen, want via Margot Blummel, Toon van Houtum en Luc Halewijn behaalden de gastgevers een eclatante zege. Het werd 46-29 en Het Groene Laken 1 nestelde zich in de top drie van de ranglijst.

Op diezelfde donderdag verdween Uit de Kom uit de top drie. Om te beginnen verloor Jos Hendriks tegen René van Tongeren zijn eerste wedstrijd in dit seizoen. Voor de thuisspelende club De Comsche Hoeve 1 leverden ook Michel de Gelder en Gerard Hurkmans een puike prestatie, waarbij laatstgenoemde met zijn negentien beurten de tot nu toe beste prestatie in het driebanden op het groene laken legde. Henny van de Heyden verwierf nog wat furore door met 8-12 van Perry van Weert te winnen, die met een chronische vormcrisis lijkt te worstelen. De score bedroeg ten slotte 44-30.

Stand na negen ronden

De Comsche Hoeve 1        363

De Comsche Hoeve 2        340

Het Groene Laken 1        335


Zaalvoetbal

Uitslagen zaterdag 15 december

Big Street 68 - Café Vollop        8-0
Heva/v. Weert - Ron Verhagen        4-6
Tahadi - El Techno        0-3
Brabant Sports 2000 - Juf Juf United        5-3
Hart v. Boxtel - v.d. Sande/Pacqt        1-3
Team v.d. Wielen - 't Geveltje        0-3


Uitslagen maandag 17 december
Verbeij/Hanekroot - Celdex        3-1
Green Team - Vermeer Verz.        1-8
v. Stekelenburg - v.d. Heijden Milieu        5-2

FOTO LINKS: Saad Koutabi aan de bal voor team Van Stekelenburg. Dat boekte maandagavond in sporthal De Braken een ruimte zege op Van der Heijden Milieu. (Foto: Hans Verberk).