Afbeelding
Foto: Hans Verberk

DERDE TEAM BOEKT VERRASSENDE WINST

Biljarters 't Ivoor overtuigen niet

Het was een wisselende week voor 't Ivoor. De Boxtelse biljarters verloren veel partijen, maar wisten ook een ruime overwinning te behalen in de dagcompetitie.

In de avondcompetitie speelde het eerste team deze week een dubbelpartij. Ze werden allebei verloren van De Hazelaar. 't Ivoor 1 moest een flinke nederlaag ondergaan tegen tweede team: 30–19. De Boxtelse biljarters hadden wel een spannende ontmoeting met De Hazelaar 3: 26-27. Peter van Giersbergen redde de eer met een prima partij.

GOEDE VORM

't Ivoor 2 deed het al niet veel beter en verloor met 29–25 van Ons Trefpunt 1. Henk van Boxmeer was de enige die de winst behaalde. Team 4 had zich goed hersteld van de verloren wedstrijden de afgelopen weken: de spelers wonnen vrij gemakkelijk van BBG Haarsteeg 2 met 29–22. Theodoor van Leeuwen en Fons van Loon wonnen. Willem Witte verloor zijn partij, ondanks zijn mooi moyenne van 3,00.

In de categorie driebanden klein won 't Ivoor 1 de wedstrijd nipt van `t Trefpunt 1: 23-25. Henk Goettsch en Cor van Beers wonnen. Patrick Sterrenburg behaalde slechts vijf punten. Het eerste driebanden-groot-team bevestigde wederom zijn goede vorm. De spelers wonen de partij met 29–23 van BC Ammerzoden 2. Cees van Eindhoven en Bernhard Legierse wonnen beiden. Louis van der Meijden behaalde negen punten.

FLINKE NEDERLAAG

Bij de dagcompetitie libre leed 't Ivoor 1 een onverwachte nederlaag tegen het derde team van dezelfde club: 34-33. Bij team 3 was de motivatie om te winnen van team 1 groot: ze wonnen drie van de vier partijen. Wim van Dijk, Frans van de Boogaard en Frans Maas stegen boven zichzelf uit met uitstekend spel. Alleen Harrie Verhoeven liet het afweten tegen Toon Bevers. Team 2 deed van zich spreken door met een maximale score te winnen van Rio Bar 3: 40-29. Hierdoor vindt het team steeds meer aansluiting met de koploper van de competitie.

Team 4 wist maar twee partijen te winnen en verloor met 29–32 van Sonnevanck 2. Het vijfde team won makkelijk van De Baarzen 2 met 39–31. Bij de dagcompetitie driebanden klein ging team 8 flink onderuit tegen NAL 8: 22–30. Team 9 kon het ook niet bolwerken tegen D'n Brouwer 4. Het werd 21–27.

De biljarters in de eredivisie speelden zondag in Oosterhout tegen De Eekhoorn. Het werd een 8-0 nederlaag voor Huub Wilkowski, Jack van Peer, Marc Roofthooft en Richard Berkelmans van 't Ivoor. Door dit resultaat staan de twee teams samen op de zevende plaats van. Zondag 23 december spelen de Boxtelaren om 13.00 uur een belangrijke thuiswedstrijd tegen Aardexpress uit Uden.


Sneeuwruimers LSV krijgen geen loon naar werken

Vrijwel overal in de regio werden zondag de wedstrijden in het amateurvoetbal afgelast door de sneeuw die 's nachts de velden had bedekt. Zo niet in het sportpark aan de Mijlstraat in Lennisheuvel. Daar zorgden vrijwilligers van het plaatselijke LSV ervoor dat de grasmat toch bespeeld kon worden. Maar het hielp de vijfdeklasser niet aan winst.

LSV, dat voor aanvang van het duel het linkerrijtje van het klassement afsloot, kreeg de nummer twee op bezoek: Riel. De thuisploeg was niet erg oplettend en toonde weinig ambitie om te winnen. Hierdoor kreeg het elftal liefst vier tegentreffers om de oren en kon zelf slechts eenmaal het doel vinden.

PERIODETITEL

Als de geel-blauwen winst hadden geboekt, was een periodetitel een reële mogelijkheid. Maar of dat er nog van komt, is de nederlaag erg onzeker geworden.

FOTO RECHTS: Maikel van den Heuvel aan de bal voor LSV in het sportpark aan de Mijlstraat in Lennisheuvel. De ploeg kon geen vuist maken tegen de nummer twee van de ranglijst: Riel. (Foto: Hans Verberk).