Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

VAN OOSTERHOUT EN SOEDERHUIZEN WINNEN IN 'SERENADE'

Bridgers strijden om Boxtelse titel

Jet van Oosterhout en Marianne Soederhuizen hebben zaterdag in zaal De Serenade te Liempde om het Boxtels bridgekampioenschap gewonnen. Het koppel behaalde in het topintegraal toernooi een percentage van 63,47 en bleef daarmee de nummer twee, Joke van de Meerendonk en Diny van den Boomgaard vijf procent voor.

De titelstrijd werd alweer voor de vierde keer in haar bestaan georganiseerd. De multifunctionele accommodatie aan de Oude Dijk in Liempde vulde zich met tientallen kaartspelers van diverse bridgeclubs uit de gemeente Boxtel. De organisatie was in handen van de bridgeclubs Boxtel, Revanche en Liempde, de verenigingen die aangesloten zijn bij de Nederlandse Bridge Bond (NBB).

Voor de lustrumeditie van volgend jaar worden ook de bridgers uit Esch uitgenodigd. Dit vooruitlopend op de herindeling met Boxtel.

Uitslagen bridgekampioenschap

Jet v. Oosterhout/Mar. Soederhuizen        63.47

J. v.d. Meerendonk/D. v.d. Boomgaard        58.47

Rien v. Echteld/Jan v.d. Wiel        58.15

Jeanne v.d. Biggelaar/Joanna Koppen        58.03

Ries Dankers/Fons Gieles        56.86

Piet Raaijmakers/Frank v.d. Schans        56.36

Ton Walbeek/Hans Wolsky        56.24

Henk & Frank Schalkwijk        55.20

Masha Kleiss/Edgar Wijnen        54.80

Marly Nieman/Rene v. Heeswijk        54.08

FOTO BOVEN: In multifunctionele accommodatie De Serenade aan de Oude Dijk in Liempde streden werd zaterdag het strijdtoneel om de titel voor beste bridger van Boxtel. Jet van Oosterhout en Marianne Soederhuizen gingen er met de prijs vandoor. (Foto: Gerard Schalkx).

Spannende ontknoping van dubbeltoernooi tafeltennissers

Het dubbeltoernooi van de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) is in de laatste wedstrijd beslist in het voordeel van Ad van Weert en Peter van Berkel. Erwin Holowacki en Dinie van den Nieuwenhuizen moesten genoegen nemen met de tweede plaats. Ronald van Dael en Henk van de Laak werden verdienstelijk derde.

Op de laatste toernooidag maakten nog drie teams kans op de eindoverwinning. Van Dael (Taverbo-Sabo 1) en Van de Laak (De Firma Fotografie) behaalden zes punten in drie wedstrijden, waardoor de overwinning voor hen buiten bereik was. Holowacki (Taverbo-Sabo 3) en Van den Nieuwenhuizen (Rotsvast) scoorden in twee wedstrijden vier punten. Van Weert (De Horntreffers) en Van Berkel (Rotsvast) kwamen op gelijke punten door hun beide partijen te winnen.

Het werd een spannende strijd waarin Van Weert en Van Berkel de eerste twee games met het kleinste verschil van twee punten op hun naam schreven. In de laatste game was de koek op voor Holowacki en Van den Nieuwenhuizen en wonnen hun tegenstanders de wedstrijd en daardoor het toernooi.


Sport- & doedag Wilgenbroek in teken van winter

Altijd al alternatief willen snowboarden? Dat kan op donderdag 27 december, want dan houdt Buurtsport Boxtel van 13.00 tot 15.30 uur een winterse sport- en doedag voor kinderen uit groep 1 tot en met 8 van de basisschool.

De sport- en doedag wordt gehouden in de brede school Wilgenbroek aan de Dr. De Brouwerlaan 74. Het evenement kent sportieve en creatieve elementen. Wat sport betreft kunnen de deelnemers 'bobsleeën', alternatief snowboarden, dansen, ijshockeyen en aan curling doen. Creatief bezig zijn kan via knutselen en tekenen. Wie wil, kan zich laten schminken. Deelname kost twee euro, inschrijven: aanmelden@buurtsportboxtel.nl.