Afbeelding
Foto: Ruud van Casteren

GILDE OVERHANDIGT CHEQUE AAN 'MET JE HART'

Ouderen genieten van lunch en concert

Kwetsbare ouderen uit Boxtel die zijn aangesloten bij stichting Met Je Hart werden zondag op twee plekken getrakteerd. Stichting Centrummanagement schotelde senioren een lunch voor in werkcafé De Link van het gemeentehuis, terwijl Boxtel's Harmonie een andere groep een muzikale middag aanbood in het Muziekhuis. Gilde Sint-Barbara & Sint-Joris verraste Met Je Hart met een donatie van 750 euro.

De lunch onder de raadzaal van het gemeentehuis werd mogelijk gemaakt door Albert Heijn Boxtel, meldt centrummanager Berry Dankers. De circa dertig ouderen genoten met volle teugen van al het lekkers dat zij op tafel kregen. Vrijwilligers zorgden ervoor dat de senioren werden vervoerd.

JAARLIJKS GOED DOEL

Een delegatie van het Boxtelse schuttersgilde bezocht de bijeenkomst waar gildekoning Ad van Boxtel een cheque overhandigde. Jaarlijks kiezen de leden van de broederschap een lokaal goed doel dat zij financieel ondersteunen; deze keer viel daarbij de keuze op stichting Met Je Hart. Boukje Hessels, een van de vrijwilligers van de stichting, nam de donatie blij verrast in ontvangst: ,,Wat geweldig, hiermee kunnen we heel wat organiseren voor de ouderen. Dank je wel."

BLAASKAPEL EN KOOR

Leden van Boxtel's Harmonie haalden ruim twintig ouderen thuis op om hen naar het Muziekhuis aan de Passage Riche te brengen. Daar zorgde blaaskapel Stara Svestky samen met gemengd koor Ons Genoegen voor een genoeglijke middag die erg in de smaak viel. Een van de bezoekers greep aan het einde van de optredens de microfoon en sprak haar waardering uit voor het initiatief: ,,Oude tijden herleefden vanmiddag. Mijn overleden man was vroeger bij de harmonie en nu ik deze klanken hoor, komen prachtige herinneringen boven", glunderde ze.

FOTO'S ONDER: Senioren genoten in Muziekhuis Boxtel van muziek door blaaskapel Stara Svestky en gemengd koor Ons Genoegen. (Foto's: Boxtel's Harmonie).

FOTO BOVEN: Gildekoning Ad van Boxtel overhandigt een cheque van 750 euro aan vrijwilligers van stichting Met Je Hart. Dat gebeurde tijdens een lunch voor kwetsbare ouderen die werd georganiseerd door Centrummanagement Boxtel. (Foto: Ruud van Casteren).


Boekenbingo

In Bibliotheek Boxtel aan de Burgakker wordt deze maand elke vrijdag van 15.30 tot 16.00 uur boekenbingo gespeeld. De deelnemers maken kans op een gratis bibliotheekabonnement voor een ander.


Afbeelding
Afbeelding