Afbeelding
Foto: Heilig Hartparochie

Opbrengst kribbeproject voor opvanghuis Laetitia Liempde

Sinds eind november staan in alle kerken van de Heilig Hartparochie weer kribbes waarin mensen houdbare voedselwaren, schoonmaakmiddelen et cetera kunnen deponeren die ten goede komen aan opvanghuis Laetitia in Liempde. Alles is welkom, echter kleding is er ruim voldoende. ,,Met hun hulp doen mensen goed voor de armen en voor hun hart", aldus het parochiebestuur.

'Ik had honger en gij hebt Mij te eten gegeven. Ik had dorst en gij hebt Mij te drinken gegeven. Ik was vreemdeling en gij hebt Mij opgenomen, ik was naakt en gij hebt Mij gekleed, ik was ziek en gij hebt Mij bezocht, ik was in de gevangenis en gij hebt Mij bezocht…' (Mt. 25). Met deze bijbeltekst als uitgangspunt vangt diaken PierPaolo Flesia van de Heilig Hartparochie in familiehuis Laetitia aan de Oude Rijksweg sinds 2008 mannen, vrouwen en kinderen, Nederlander of buitenlander, op. Zij vinden er een plek zolang het nodig is en een familie waar ze deel van uitmaken, een plaats aan tafel en iedere dag ondersteuning op hun weg naar een betere toekomst.

DONATIES

Het kribbeproject van de parochie is opgezet om deze mensen te helpen. In plaats van artikelen, kunnen mensen ook een geldelijke donatie geven. Daarvoor staan in de kerken speciale bussen opgesteld. Overmaken aan de Stichting Associazione Comunita Papa kan op IBAN-nummer NL80 RABO 0162 1758 25.

FOTO BOVEN: Een van de kribbes waarmee een inzameling wordt gehouden in de kerken (Foto: Heilig Hartparochie).


Geslaagde Kerst-In Dükerskoor

De jaarlijkse Kerst-In van het Dükerskoor in café Rembrandt werd maandagavond drukbezocht. Het gezelschap kijkt terug op een geslaagde editie. Hoewel in de voorgaande jaren het programma bestond uit kerstliedjes én -verhalen, werd er nu alleen gezongen.

Ruim de helft van het programma bestond uit kerstliederen, waaronder het Franstalige Les cloches du hameau, een lied dat bekend is geworden door Celine Dion. Het Cantique de Noël van Adolphe Adam en Placide Cappeau, beter bekend als O, Holy Night, werd door het koor gezongen in het Nederlands.

Verder werd het programma aangevuld met levensliedjes die ook een link hadden met vrede op aarde. Zo kwam het nummer De vierde kunning van de Brabantse troubadour Ad de Laat aan bod.

WENSAMBULANCE

Geertje Schellekens dirigeerde het koor en Barry van Brakel leidde de aanwezigen deze avond door het programma. Van Brakel is in Boxtel tevens het gezicht van de WensAmbulance Brabant. Dit was dan ook het goede doel van de avond. Cor Teunis, voorzitter van het koor hield daarvoor een gloedvol betoog over het werk van de WensAmbulance.


Boxtel

Kinderboerderij

De Kinderboerderij aan het Apollopad 1 in Boxtel is op eerste en tweede kerstdag, oudejaarsdag en op 1 januari gesloten. De rest van de kerstvakantie kan iedereen de boerderij bezoeken op de reguliere openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur en op zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur. Meer informatie: www.kinderboerderijboxtel.nl.