Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

FRISSE START VAN HET NIEUWE JAAR

Uitdaging voor bikkels zonder angst voor water

Wie het nieuwe jaar een frisse start wil geven, kan zich dinsdag 1 januari in recreatieplas De Langspier storten.

Buurtsport Boxtel organiseert de nieuwjaarsduik in samenwerking met medewerkers van De Langspier. Het startsein klinkt om 12.00 uur. Inschrijven kan via aanmelden@buurtsportboxtel.nl of ter plekke vanaf 11.30 uur. Deelnemers moeten minimaal in het bezit zijn van diploma A. Na de duik is er warme chocolademelk voor de dappere durfals.

Vorig jaar renden 99 bikkels het water in. Toen was het vrij zacht weer. Nu is de watertemperatuur mogelijk relatief hoog door de warme en lange zomer.

FOTO LINKS: Deze waaghalzen durfden het vorig jaar aan. Zij trotseerden de kou. (Archieffoto: Albert Stolwijk).


VERHUIZING HEEFT FINANCIËLE REDEN

Bridgers De Rots naar 'Fellenoord'

Boxtel krijgt in 2019 een nieuwe bridgeclub: Fellenoord. In het gelijknamige café aan de Fellenoord 6 worden vanaf woensdag 9 januari de eerste kaarten gelegd.

Deelnemers spelen iedere woensdag van 19.30 tot 22.30 uur. Zij vertoeven in een aparte zaal van het café (ingang aan de zijkant). Bridgeclub Fellenoord speelt veertig weken per jaarkalender. Alleen in de kerstvakantie, carnavalsvakantie, 1 mei tot en met 12 juni en tijdens de week van de kermis in Boxtel wordt er niet gespeeld. Een jaarlidmaatschap kost 25 euro.

De bridgers hebben elf jaar in gemeenschapshuis De Rots hun kaarten geschud. Ria Koelink, coördinator van de bridgeclub, benadrukt dat er beslist geen sprake is van onenigheid en dat de bridgers het altijd goed hebben gehad in De Rots. De kleine bridgeclub kon de zaalhuur echter niet meer betalen. In café Fellenoord zijn die kosten er niet, vandaar de verhuizing. ,,Alle begrip voor De Rots, zij moeten hun begroting ook sluitend zien te houden, dat snap ik helemaal. Maar voor ons is dit de beste manier om voort te blijven bestaan. Ons ledental mag wel wat stijgen, belangstellenden zijn van harte welkom om in januari te komen bridgen."

AANMELDEN

Aanmelden kan via Ria Koelink aan de Princenlant 128 in Boxtel. Zij is bereikbaar via telefoonnummers (0411) 67 40 01 en 06-53 78 00 49 of via e-mail: Ria.Koelink@kpnmail.nl.