Nieuwe gidsen Liempde direct aan de slag

Liemt in Beeld is op komst: een cultuurhistorische wandeling langs zestien beelden in het centrum van Liempde. De rondleiding wordt gegeven door Els Vissers en Toon Voets. De twee Liempdenaren zijn pas 'afgestudeerd' als gids van het dorp. Meer hierover elders in deze krant. Zij kunnen zondag 6 januari de theorie in de praktijk laten zien.

De kunstobjecten die worden bezocht, belichten de historie van Liempde op het gebied van onderwijs, religie, geschiedenis van de gemeenschap (zoals de klompenmakers) en het verenigingsleven zoals de Boeremèrt en prinsenvereniging De Ploegers. Vissers en Voets nemen bezoekers mee op een cultuurhistorische wandeling langs zestien beelden in het centrum van Liempde. Zij geven achtergrondinformatie over de totstandkoming en betrokken kunstenaars zoals Niek en Pierre van Leest en Toon Ninaber van Eyben.

De wandelexcursie start 10.00 uur bij bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4 in Liempde en is rond 12.00 uur afgelopen. Deelname kost vijf euro per persoon inclusief een kopje koffie of thee na afloop.


Loterij kerstfair

De handwerkgroep van ouderen uit Lennisheuvel hield zaterdag tijdens de kerstfair bij brandpreventiebedrijf Blusco een loterij. De prijs, een handgemaakte deken, is gevallen op lotnummer 644. De winnaar kan de prijs afhalen bij Anny Swinkels aan de Molenstraat 22 in Boxtel. Zij is telefonisch te bereiken via (0411) 67 21 64.


Mullukzuipertjes

Carnavalsstichting De Mullukzuipertjes houdt donderdag 27 december een avondwandeling door Gemonde en omgeving. Deelname is gratis voor kinderen van basisschoolleeftijd. Overige deelnemers betalen 2,50 euro. De wandeling van zeven kilometer start om 19.00 uur bij zaal Kloosterzicht aan de Sint-Lambertusweg. Onderweg is er een versnapering.