Bente de Jong, Fieke van der Sloot en Anouk Bressers hadden met hun optreden het meest carnavaleske optreden in huis volgens prins Cas en adjudant Tim. (Foto: Prinsenvereniging De Ploegers).
Bente de Jong, Fieke van der Sloot en Anouk Bressers hadden met hun optreden het meest carnavaleske optreden in huis volgens prins Cas en adjudant Tim. (Foto: Prinsenvereniging De Ploegers). Foto: Prinsenvereniging De Ploegers

PLOEGERSPALEIS IN FEESTSTEMMING DOOR LIEMPDSE JEUGD

Regelmoeders, coole kikkers en zussen in Het Hof

Playbacken, feesten, zingen en lachen: zondag was er van alles te beleven in Ploegerspaleis Het Hof. Kinderen uit de groepen drie tot en met acht namen deel aan het Ploegerrangfestival. Zij moesten tijdens deze playbackwedstrijd een deskundige jury, jeugdprins Cas d'n Urste én adjudant Tim overtuigen van hun kwaliteiten op het podium: er stonden tickets voor de jeugdzittingsavonden voor vrijdag 1 en zaterdag 2 februari op het spel...

Ruim vijftig Ploegertjes, verdeeld over negentien groepen, streden met elkaar voor een plek bij de eerste drie. De meeste deelnemers waren, zowel in kleding als danspasjes goed op elkaar afgestemd, meidengroepen die ook nog verdienstelijk playbackten. Ook namen er een paar stoere jongens deel die volledig oranje gekleed de zaal goed in de feeststemming brachten.

De jongste deelnemers playbackten voornamelijk over coole kikkers en dat Jokie en Jet van de Efteling ook in Ploegersland landden. Groepen 5 en 6 zetten daar carnavaleske nummers tegenover die de hele zaal in de feeststemming brachten. Groep 7 en 8 blonken uit in playbacknummers over liefde, feest en cabaretstukjes over een leugendetector en een balpen. Ook jeugdprins Cas d'n Urste en adjudant Tim lieten zien hun playback-skills nog niet te zijn verleerd. Door het hoge niveau was het voor de jury een lastige taak om de prijzen te verdelen. Alle acts buiten de top drie, eindigden op een gedeeld vierde plaats en in de groepen 5 en 6 werd zelfs tweemaal de eerste prijs uitreiken.

Ook de Vrolijke Noot werd uitgereikt: de prijs voor het meest carnavaleske optreden, gekozen door prins Cas en adjudant Tim. Dit was het optreden van Bente de Jong, Fieke van der Sloot en Anouk Bressers met het nummer Joost Is Anders Geaard van de Lawineboys.

Uitslagen:

Groep 3/4: 1. Liv v. Abeelen, Evi v.d. Locht en Juul v. Vlokhoven met de Regelmoeders; 2. Merle v.d. Pasch, Meike de Beer, Jasmijn Brands, Mirthe v. Loo, Pleun v. Houtum en Puck v.d. Meerendonk met Coole Kikker.

Groep 5/6: 1. Lieve Spriensma, Marit v. Heertum, Joske Hermes, Femke en Sanne Hoefmans met We gaan een feestje bouwen; 1. Guus Botterman, Saar v.d. Velden, Nikki Kastelijn en Tess van Vlokhoven met Joki en Jet gaan naar Ploegersland; 3. Sophie v.d. Velden en Femke v. Houtum met Dromendans.

Groep 7/8: 1. Sem v. Abeelen en Ynez de Grauw met Zussen; 2. Kyra Lucius en Anne Korst met Hoofd in de Wolken; 3. Doris v. Aarle en Lieke v.d. Langenberg met het Balpenlied.