Afbeelding
Foto: Linda van de Wiel

VORMGEVER TOONT ONTWERP TRAFOCABINE

'Want de wereld is van zichzelf al grijs genoeg'

LINDA VAN DE WIEL

Het thema was in overleg met een groep betrokken wijkbewoners al vastgesteld. En zaterdag tijdens de kerstmarkt in de Van Beekstraat presenteerde grafisch vormgever Bas van den Biggelaar het definitieve ontwerp voor de ontsierende transformatorcabine bij gemeenschapshuis De Walnoot.

Van den Biggelaar toonde vol trots de maquette van het bouwwerkje met de beschilderingen die hij samen met de graffitikunstenaars van Tunnel Vision heeft ontworpen. ,,De bewoners kozen uit vier verschillende thema's het onderwerp vogels, een item dat perfect past binnen deze multiculturele wijk: ook vogels komen uit alle windrichtingen."

Elk van de vier kunstenaars ontwierp een kleurrijke zijde. ,,Op mijn zijde staan een ekster en een roodborstje. Eén van de jongens van Tunnel Vision koos een pimpelmees en weer een ander een sneeuwuil", legde hij uit. ,,Op de bovenzijde komen alle ontwerpen samen in één groot nest vol eieren. En zie je de ring in het nest liggen? Die heeft mijn ekster gejat."

DECOREREN

De wijkbewoners die het ontwerp kwamen bewonderen op de kerstmarkt waren onverminderd enthousiast. ,,Het financiële gedeelte is rond. Nu hebben we nog één horde te overbruggen", aldus Van den Biggelaar. ,,En dat is toestemming krijgen van Enexis Netbeheer. Veel wijkbewoners hebben al hun handtekening gezet om steun te bieden, ik verwacht dan ook dat dit geen probleem wordt."

Zodra het weer beter wordt, waarschijnlijk in maart, wordt gestart met het decoreren van de trafocabine. ,,En wat ons betreft volgen er nog veel meer energiehuisjes. Want de wereld is van zichzelf al grijs genoeg." (Foto: Linda van de Wiel).