Fractie D66 trekt wifi-motie voor centrum weer in

PÅL JANSEN

De fractie van D66 Boxtel pleitte er vorige week in de Boxtelse gemeenteraad voor om subsidie aan te vragen bij de Europese Unie (EU) voor meer wifi-hotspots in de publieke ruimte. Maar zij trok de motie weer in nadat er geen steun kwam, niet vanuit het college en niet vanuit de raad.

Bij aanvang van de behandeling van de motie, raadde wethouder Eric van den Broek het af om voor het plan te stemmen. ,,Veel horeca en winkeliers bieden al gratis wifi aan. Die is er ook in het gemeentehuis."

Ook werden veel vraagtekens gesteld bij de zogeheten cofinanciering die deze subsidie met zich mee zou brengen: dus de EU betaalt dan een deel, maar ook de gemeente en wellicht de winkeliers zelf waar deze wifi-hotspots zouden worden geplaatst. ,,Hoeveel kost het ons", vroeg onder meer raadslid Dymph van de Vries (VVD). ,,Hoe zit het met de cofinanciering?", aldus Rianne van Esch (Balans).

Raadslid Mariëlle Wijffelaars (D66) antwoordde dat de cofinanciering in het faciliteren en het onderhoud zou zitten. Wethouder Van den Broek zegde toe de wifi-hotspots onder de aandacht te brengen bij de werkgroep sfeer- en beleving van stichting Centrummanagement om te kijken in hoeverre er behoefte aan is.


Ledenbijeenkomsten

Hoe willen leden van Brabants Centrum dat deze stichting en krant de toekomst ingaat? Om daar achter te komen, vinden januari drie ledenbijeenkomsten plaats. Meedoen? Stuur een e-mail naar bc@brabantscentrum.nl of meldt u aan in het kantoor aan de Prins Bernhardstraat 5.

Extra inloopspreekuur

Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern houdt iedere maandag van 10.00 tot 12.00 uur een extra inloopspreekuur in de bibliotheek aan de Burgakker. Het gaat om een proef die tot en met januari duurt en bedoeld is voor mensen die overwegen om vrijwilligerswerk te gaan doen. Op 24 en 31 december vervalt het spreekuur vanwege de kerstvakantie.

Oertijdmuseum

De tentoonstelling 'Golden Spike' van beeldhouwer Elsbeth Pluimers is nog tot begin januari te zien in Oertijdmuseum Boxtel, gelegen aan de Bosscheweg 80. Naast beeldend kunstenaar is Pluimers ook geoloog en bioloog. Haar in brons en glas gegoten beelden en objecten drukken het ontstaan van leven uit. Meer informatie is te vinden op www.oertijdmuseum.nl.