Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

GEMOEDELIJKE DECEMBERSFEER IN DE VAN BEEKSTRAAT

Kerstmarkt typeert 'Selissen als dorp'

LINDA VAN DE WIEL

Wie zaterdagmiddag al zocht naar het juiste kerstgevoel, kon dit zeker vinden tijdens de drukbezochte jaarlijkse kerstmarkt in de Boxtelse wijk Selissenwal. Het wijkplatform, de Prinses Amaliaschool, gemeenschapshuis De Walnoot, een groep actieve wijkbewoners en alle ondernemers hadden de mouwen opgestroopt om wederom een sfeervol evenement neer te zetten.

In de verte klonken belletjes van een verlichte arrenslee waarin de kinderen een ritje konden maken. De kerstliedjes van muziekgroep de Boxtel City Band luidden door de Van Beekstraat en het leerlingenorkest van de Gildenbondsharmonie liet eveneens muzikaal van zich horen.

Winkeliers boden kerstspulletjes aan terwijl figuren uit de boeken van Charles Dickens over de markt paradeerden. In de metershoge kerstboom hingen wensen van leerlingen van de Prinses Amaliaschool. Met zinnen als 'ik wens dat er geen oorlog is', 'ik hoop dat alle vluchtelingen een mooie toekomst krijgen' en 'ik wens dat mijn oma beter wordt' hadden zij de vredige kerstgedachte al te pakken.

DORP

Dit was ook te zien tijdens het optreden dat de scholieren gaven in De Walnoot. Zij vertelden en bezongen het verhaal van beroepsmopperkont Grinch die kerst wil verstoren. Er volgde een daverend applaus. Fenne (8) was tevreden over de show: ,,Het ging heel goed. Bij het liedje 'Kling klokje klingeling' vielen we allemaal tegelijk in. Dat ging tijdens het oefenen niet goed."

GAMEN

In de parkeergarage van het gemeenschapshuis, gameden diverse jongeren om een kampioenschap in het voetbalspel FIFA 19. Nassir (11) streed als Juventus tegen Real Madrid. ,,Ik voetbal zelf bij ODC en ben fan van Cristiano Ronaldo. En hij speelt bij Juventus. Ik blijf niet de hele avond gamen hoor. Ik loop zo een rondje over de markt", vertelde hij tussen de aanvallen door.

Suze van zeven jaar wandelde met haar vader en moeder over de kerstmarkt. Ze had het er duidelijk naar haar zin. ,,Ik vind de lichtjes bij de kraampjes en die in de kerstboom heel mooi, die veranderen steeds van kleur", zei ze. ,,En ik vond de marshmallows lekker." Vader William van Griensven vulde aan: ,,We komen elk jaar. We wonen met heel veel plezier in deze wijk. Selissen is een dorp op zich. Deze markt typeert dat. Ik zou zeggen: kom het beleven."

COMPLEET

De marshmallows van Scouting Boxtel vonden intussen gretig aftrek. De actieve vereniging droeg zo haar jaarlijkse steentje bij de aan de markt en bood mensen meteen een plek om hun kerstkaarten af te geven. De leden brengen deze voor 35 cent per kaart rond. ,,Of drie kaarten voor een euro", klonk het. Even verderop werd de winnaar van de loterij bekend gemaakt. Jeroen Boudewijn won een houten kerstbeeld.

Winkeliersvoorzitter Bart van Roosmalen zag het allemaal glunderend aan: ,,Vanochtend om elf uur zijn we begonnen met het opbouwen van de kramen. Zelfs winkeliers uit het centrum van Boxtel komen deze kant op om een kraampje in te richten. En kijk nu eens om je heen: onze kerstmarkt is prima te overzien, gemoedelijk, gezellig én compleet."

FOTO BOVEN: De kerstman en zijn elf werden feestelijk verwelkomd door diverse muzikale optredens. Zoals deze harmonicaspeler.

Afbeelding