Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

UITZENDBUREAUS EN WERKZOEKENDEN KOMEN SAMEN IN DE ROTS

Zoektocht naar nieuwe baan begint via speeddate

De mannen en vrouwen die vorige week op speeddate gingen in gemeenschapshuis De Rots in Boxtel waren niet op zoek naar een nieuwe liefde, maar naar een baan. De gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel organiseerden voor de tweede keer een bijeenkomst voor werkzoekenden en uitzendbureaus. Samen werd gezocht naar een match op de arbeidsmarkt.

De twee gemeenten zijn in september met een aantal activiteiten gestart om mensen met een bijstandsuitkering aan passend werk te helpen. De speeddate was hier onderdeel van. Tijdens dit evenement werd een kleine veertig werkzoekenden uitgenodigd om deel te nemen. De deelnemende uitzendorganisaties boden een breed aanbod aan vacatures in uiteenlopende sectoren. Van zorg tot administratie en van horeca tot transport. Tijdens de speeddate vonden dan ook vruchtbare gesprekken plaatsen die leiden tot een vervolg.

,,Werk is meer dan alleen zorgen voor brood op de plank", aldus wethouder Eric van den Broek van de gemeente Boxtel. ,,Je creƫert voor jezelf structuur en zelfstandigheid. Je krijgt meer zelfvertrouwen en het vergroot sociale contacten. Daarnaast krijg je het gevoel dat je meer onderdeel uitmaakt van de samenleving."

CV-WORKSHOP

Om goed beslagen ten ijs te komen, kregen de deelnemers van de speeddate eerder al een CV-workshop. Zo werden sollicitatiegesprekken geoefend en werden CV's herzien. Voor een groot aantal werkzoekenden was solliciteren even geleden. Dit opfrismoment werd dan ook als prettig ervaren.

De gemeente Boxtel telt tot op heden 410 met inwoners met een bijstandsuitkering. Sinds de start van de activiteiten is dit aantal al gedaald met 22 uitkeringen.


DAMESKOOR INNOVATION LAAT VEELZIJDIG REPERTOIRE HOREN

Sfeervol kerstconcert in Essche kerk

Een bomvolle kerk, een enthousiast koor en twee echte 'little drummer boys': het waren enkele ingrediƫnten die het kerstconcert van dameskoor Innovation uit Esch tot een succes maakten. Samen met het opleidingsorkest van de Essche muziekvereniging Sint-Willibrordus verzorgde de zanggroep vrijdag een sfeervolle en vooral muzikale kerstavond.

Beide clubs lieten een veelzijdig kerstrepertoire horen met traditionele en nieuwe liedjes, zowel apart als gezamenlijk. De veelal jonge leden van het opleidingsorkest, onder leiding van dirigent Marco Martens, kweten zich goed van hun taak en klonken als een klok. Twee jonge leden van de slagwerkgroep begeleidden het koor trommelend bij de kerstklassieker 'The little drummer boy'. Als gezamenlijke afsluiter lieten koor en orkest 'Happy Newyear' van Abba horen. Het publiek trakteerde de muziekgezelschappen vervolgens op een staande ovatie.

FOTO ONDER: Dameskoor Innovation en het opleidingsorkest van fanfare Sint-Willibrordus maakten er een sfeervolle avond van in de Essche kerk. (Foto: Gerard Schalkx).