VOOR AANKLEDING NIEUWJAARSCONCERT

Gildenbonds op zoek naar Russische accessoires

De Gildenbondsharmonie zoekt voor haar nieuwjaarsconcert Russische accessoires en decoraties. De perfecte gelegenheid om die oude Lada eens uit de schuur te halen en op te poetsen.

Het thema Rusland is niet toevallig gekozen. Het optreden is op 13 januari en dat is de dag waarop inwoners van het onmetelijke land van Tolstoj, Tsjechov, Poesjkin en Poetin het oud-Russische nieuwjaar vieren. De Gildenbondsharmonie heeft een programma samengesteld met onder meer een vrolijke mars van Prokofiev en een suite met filmmuziek van Shostakovitch.

PASSENDE ACCENTEN

Schilders zijn inmiddels bezig om Russisch getinte doeken te maken, om zo wat passende accenten aan te brengen in de Tijberzaal van het Baanderherencollege, Baanderherenweg 2 in Boxtel. Maar de Gildenbondsharmonie wil wat extra aankleding in de concertruimte, zodat de sfeer van 'Moedertje Rusland' meer tot uitdrukking komt. Het muziekkorps verzoekt mensen uit Boxtel of omgeving die bereid zijn vlaggen, samowars of andere aardige Russische spullen uit te lenen, zich te melden via e-mail: oc@gildenbonds.nl.


JukeBox zingt drie mille bijeen

Popkoor JukeBox zong dinsdagavond samen met Boxtels duo Two of Us de longen uit het lijf tijdens een benefietconcert. Er werd 3.030 euro ingezameld voor dementerenden in Boxtelse verpleeghuizen. Er worden materialen voor ontspanning en beweging voor hen gekocht.

De Tijberzaal van het Baanderherencollege was tot de nok gevuld met een enthousiast publiek. Niet alleen JukeBox trad op, maar ook de mannelijke zangers van het popkoor lieten hun talenten horen. Hun vertolking van 'Nights in White Satin' werd opgeluisterd door een danspaar. Two of Us zong mee met het koor, maar ze trad ook afzonderlijk als duo op. Het optreden werd beloond met een staande ovatie van het publiek.

Om tot de hoge opbrengst te komen, knutselden en kookten de leden er op los. Hoe het geld besteed wordt, is later te lezen in deze krant. Het goede doel werd gekozen naar aanleiding van persoonlijke ervaringen van de koorleden met dementie. Zo kwam het bestuur ook de behoefte naar materialen ten ore. JukeBox vindt het belangrijk om een lokale bestemming voor haar opbrengsten te kiezen. Zo is de keuze op Boxtelse verpleeghuizen gevallen in plaats van een landelijke organisatie.