Afbeelding
Foto: Jan Hermens

HOE ZIEN LEDEN DE TOEKOMST VAN DE STICHTING EN DE KRANT?

Brabants Centrum zoekt meedenkers!

JULES HAMELEERS

In ons 75e bestaansjaar staan de leden van stichting Brabants Centrum centraal. Alles wat we doen, doen we voor en namens hen. Maar wat willen de leden eigenlijk van de stichting en krant? Om daar achter te komen houden wij midden januari drie ledenbijeenkomsten. Tijdens deze brainstormsessies horen wij graag van leden hoe de toekomst eruit kan zien. Hieronder meer informatie over hoe deze avonden zullen verlopen.

,,We vinden dat de stemmen van onze leden moeten doorklinken in de stichting en de krant", zegt directeur Henk van der Zee. ,,Het belangrijkste van de bijeenkomsten is dat we met onze leden bespreken hoe we een duurzame toekomst garanderen. Brabants Centrum blijft alleen bestaan als we goed luisteren en mensen graag lid zijn omdat ze ons doel begrijpen en steunen."

DE OPZET

Stichting Brabants Centrum zoekt 75 leden om mee te denken. Verdeeld over drie avonden zullen 25 leden per keer mee de toekomst bepalen. Als startschot van elke bijeenkomst vertelt Van der Zee kort iets over de visie en de historie van Brabants Centrum. Hij zal uitleggen hoe hij de rol van de stichting in Boxtel en omstreken ziet. Vervolgens is het woord aan de leden. In vijf groepen van vijf, geleid door één van de journalisten van Brabants Centrum, zullen zij zich buigen over enkele vragen. Bijvoorbeeld: waarin moet de stichting volgens u voornamelijk tijd en middelen investeren? Uiteraard mogen de deelnemers buiten de kaders van de vragen treden; deze dienen slechts als leidraad. Na ongeveer een half uur vat elke groep zijn bevindingen samen op een flipchart en wisselt iedereen van groep.

PROOSTEN OP 75 JAAR

Uiteraard worden alle bijeenkomsten goed verzorgd: er zal koffie en iets lekkers aanwezig zijn. Na de bijeenkomst is er een borrel, om te toosten op de 75e jaargang. Naar aanleiding van de aanmeldingen wordt er een datum en locatie geprikt.

AANMELDEN

Wilt u meedenken? Dat zouden wij fantastisch vinden! Als u de digitale krant ontvangt, heeft u een mail gekregen met een uitnodiging. Hebben wij uw e-mailadres niet, maar wilt u wel deelnemen? Uiteraard geen enkel probleem. Mail naar bc@brabantscentrum.nl en u krijgt een aanmeldingsformulier toegestuurd.

FOTO BOVEN: Stichting Brabants Centrum vindt de mening van haar leden erg belangrijk. In het kader van het 75-jarig jubileum is zij daarom op zoek naar 75 leden die mee willen denken over de toekomst. Dat gaat gebeuren in drie groepen van 25 personen. Aanmelden is mogelijk via e-mail. (Foto: Jan Hermens).


Knoestjes kiest nieuwe datum KenEsch Quiz

Blaaskapel De Knoestjes in Esch heeft de nieuwe datum voor de KenEsch Quiz bekendgemaakt. Op vrijdag 21 juni wordt de quiz gehouden en een dag later is de prijsuitreiking.

De dorpsquiz zou in eerste instantie op 21 september plaatsvinden, maar werd afgelast vanwege het overlijden van dorpsgenoot Bente van Velthoven. Ook de prijsuitreiking ging niet door.

PRIJSUITREIKING

Nu heeft de organisatie alsnog een tijdstip gevonden om het evenement te houden. Om andere activiteiten in Esch niet in de weg te zitten heeft De Knoestjes ervoor gekozen om de prijsuitreiking in hetzelfde weekend te zetten. Teams kunnen zich opgeven via keneschquiz@knoestjes.nl.


Extra activiteiten door Dorpstafel in dorp Gemonde

De komende weken heeft Dorpstafel Gemonde extra activiteiten op het programma staan.

Woensdag 19 december wandelen vrijwilligers om 11.00 uur van 't Schufke (Dorpstraat 30) naar de dorpskerstboom bij de kiosk. Ook mensen die minder goed ter been zijn kunnen mee.

ADVIES SENIOREN

Jacqueline Borneman van Bint Welzijn geeft in 't Schufke woensdag 9 januari van 10.00 tot 12.00 uur advies aan senioren over voeding, verkeersveiligheid en gezondheid, met betrekking tot de winter. Martin van Mil toont sfeervolle winterbeelden van Gemonde.

Op woensdagen 26 december en 2 januari is er geen Dorpstafel. Eerste kerstdag is er geen wandeltocht, op 2 januari wel.

Firma Van Elk verlaat Munsel

Het bedrijf Van Elk Tuin & Park, dat handelt in tuingereedschap, verhuist naar een nieuwe locatie. Achter het huidige pand aan de straat Munsel worden nieuwbouwhuizen gerealiseerd door projectontwikkelaar VP Ontwikkeling. Waarnaartoe de ondernemer zijn bedrijf verhuist, is nog niet bekend.

De bouwgrond betreft de weilanden aan De Benneken in de wijk Munsel, achter orthopedagogisch instituut De La Salle. De schuur en de woonboerderij bij het bedrijfspand blijven staan. Op de gronden van Van Elk komen zeventien middeldure huurwoningen, acht patiowoningen voor senioren en drie vrijstaande koophuizen.

Er was lang discussie over de locatie voor nieuwbouwwoningen, omdat de grond van drie verschillende eigenaren is. Nu zijn alle partijen echter akkoord. Onlangs gaf wethouder Peter van de Wiel aan dat de gemeente bereid is het bestemmingsplan aan te passen.


Kerstviering Orion

Ouderenbond KBO Lennisheuvel houdt morgen, vrijdag 14 december haar kerstviering in gemeenschapshuis Orion. De middag begint om 13.00 uur met een eucharistieviering. Daarna speelt toneelvereniging Hier Zemme uit Helvoirt het kerststuk 'Toen kreeg je nog gewoon een kerstpakket'.

Gemonde

Mullukzuipertjes

Even lekker de benen strekken na de kerst. Onder dat motto houdt jeugdcarnavalsstichting De Mullukzuipertjes donderdag 27 december een avondwandeling door Gemonde en omgeving. Deelname is gratis voor kinderen van basisschoolleeftijd. Overige deelnemers betalen 2,50 euro. De wandeling van zeven kilometer start om 19.00 uur bij zaal Kloosterzicht aan de Sint-Lambertusweg. Onderweg is er een versnapering.