Afbeelding
Foto: Peter de Koning

GEBAK EN PRESENTJE ALS BLIJK VAN WAARDERING VOOR INZET

Woonomgevingsploeg bestaat tien jaar

De Woonomgevingsploeg Boxtel, kortweg WOP genoemd, bestaat tien jaar. Reden genoeg voor een klein feestje als blijk van waardering voor de mensen die Boxtelse wijken schoon, veilig en heel houden.

JAN HERMENS

Meewerkend voorman Walter van der Werff, beter bekend als Wally, mag namens de WOP twee magneetstickers met jubileumlogo in ontvangst nemen. Ze zijn bedoeld voor op de bus waarmee de ploeg dagelijks door Boxtel rijdt. Verder trakteren de gemeente Boxtel, arbeidsbemiddelaar WSD en woonstichting Sint-Joseph, initiatiefnemers van de WOP, de mannen op een lunch.

Van der Werff leidt de Woonomgevingsploeg. Hij stuurt zijn medewerkers aan en steekt zelf ook elke dag de handen flink uit de mouwen. Ligt er een stoeptegel los, moet er een gemeenschappelijke tuin aangelegd worden of is er snoeiwerk te verrichten? De WOP staat klaar. Het team varieert van samenstelling en dat is ook de bedoeling. De medewerkers zijn mensen met een uitkering en bij de WOP werkritme en -ervaring opdoen, maar tegenwoordig ook mensen met een taakstraf, statushouders of jongeren van La Salle. De doelgroep is in de loop van de jaren breder geworden.

SUCCESVERHALEN

Na verloop van tijd stromen de meeste WOP-mannen en -vrouwen door naar een reguliere baan. In de afgelopen tien jaar heeft Van der Werff circa honderd mensen zien komen en gaan. Hij schudt moeiteloos succesverhalen uit zijn mouw: ,,Ik heb een oudere man met een taakstraf in de ploeg gehad. Hij klopte later bij de WSD aan met de vraag of hij in de groenvoorziening kon gaan werken. Dat doet hij nu, naar volle tevredenheid. En een oud-medewerker die vroeger door 's-Hertogenbosch zwierf heeft nu een baan, een huis en een auto."

,,Maar", voegt Van der Werff toe, ,,het is niet alleen maar hosanna, ik ben wel eens bedreigd en mijn auto is ooit beschadigd. Desalniettemin geeft het werk veel voldoening en ben ik volledig overtuigd van de grote waarde van de WOP voor Boxtel."

Wethouder Van den Broek deelt Van der Werffs visie volledig. Hij noemt de WOP de opmaat voor een wijkleerbedrijf. ,,Ik spreek diverse mensen in de straat en geloof me, jullie werk wordt enorm gewaardeerd. De aanwas van nieuwe medewerkers is momenteel een punt van aandacht. WSD, de woonstichting en de gemeente doen hun best de instroom vlot te trekken, zodat de WOP op volle kracht kan blijven draaien."

FOTO BOVEN: Wally van der Werff 'plakt' een magneetsticker op de bus. Nu kan iedereen zien dat de Woonomgevingploeg tien jaar bestaat. (Foto: Peter de Koning).


CULINAIR OPTREDEN DOOR LIEMPSE FANFARE IN DE SERENADE

Concordia klaar voor dinerconcert

Nadat eerder op succesvolle wijze brunchconcerten werden gehouden, kiest de Liempdse fanfare Concordia voor een nieuwe insteek. Zaterdagavond verzorgt het muziekkorps een dinerconcert in zaal De Serenade aan de Oude Dijk.

Ook komend laat de fanfare graag horen wat zij in haar mars heeft. Tijdens de muzikale avond 'Dinner in Concert' speelt het orkest verschillende bekende werken, waaronder Skyfall en de openingsmuziek van de bekende musical Soldaat van Oranje.

De deuren van multifunctionele accommodatie De Serenade openen zaterdag 26 januari om 18.00 uur. Een halfuur later zijn de eerste muzieknoten te horen en kan het publiek kan genieten van diverse gangen. Kaarten kosten 25 euro per stuk, of twee euro per leeftijdsjaar voor kinderen onder de 12 jaar. Entreebewijzen zijn te reserveren via e-mail programmacommissie@fanfareconcordialiempde.nl en af te halen op de dinsdagen 15 en 22 januari van 19.00 tot 19.45 uur in De Serenade.


BORD IN DE TUIN WAS VERMOEDELIJK KWAJONGENSSTREEK

Te koop of niet, dat was de kwestie

Even leek het zondag of de beheerderswoning bij jeugdhuis en sporthal Pius X in Liempde te koop was. Er prijkte kortstondig een bord 'Te koop' in de tuin.

Navraag leert dat er geen sprake is van verkoop. Makelaar Henk Quinten: ,,Dat bord kwam ergens van de andere kant van het dorp. Vermoedelijk heeft een of andere lolbroek het in de tuin gezet van de beheerderswoning van Pius X. Ik heb het daar snel weer weggehaald. De bewuste beheerderswoning is bij mijn weten niet in de verkoop." Ook de gemeente Boxtel, eigenaar van de woning, weet niets van een verkoop.

FOTO ONDER: Er is geen bordje meer te vinden in de tuin van de beheerderswoning. (Foto: Albert Stolwijk).

Afbeelding