Afbeelding
Foto: Daisy Renders

DIT MAGAZINE: ALLE EVENEMENTEN EN MEER

'Ik hoop dat mensen ook eens buiten hun eigen dorp uitgaan'

Een complete agenda van alle activiteiten in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel, Gemonde en Esch vraagt veel tijd en aandacht. Maar het is gelukt: DIT Magazine, uitgegeven door stichting Brabants Centrum, wordt vandaag samen met de krant geleverd, exclusief voor de leden. Projectcoördinator Mariëlle Wijffelaars is enthousiast over het eindresultaat: ,,We hebben een echt bewaarnummer gemaakt."

Alles wat er in Boxtel en omstreken in 2019 plaatsvindt in één agenda krijgen: dat was het doel van Wijffelaars en haar collega's. ,,Helemaal volledig zijn kan natuurlijk niet, maar ik denk dat het voor 85 procent gelukt is". Ook wordt de planning omlijst met verhalen die mensen in de verspreidingsregio van DIT aangaan, zoals de geschiedenis van verschillende dorpen en portretten van bewoners.

,,Elk jaar zijn er honderden evenementen die goed bezocht worden", vertelt Wijffelaars. De DIT-redactie wil de lezers onder andere bewust maken van activiteiten die ze misschien nog niet kenden. ,,Ik zou willen dat mensen hierdoor over hun vertrouwde dorpsgrenzen heengaan."

Het proces van het magazine is gestart door alle evenementen uit 2018 op een rijtje te zetten. Vervolgens heeft DIT contact opgenomen met de organisaties: wordt de activiteit weer georganiseerd en is er al een datum? ,,Toen het zich wat rond begon te spreken, vond ik het leuk om te merken dat mensen uit zichzelf mailden over iets nieuws dat ze gaan organiseren", vertelt Wijffelaars.

Wijffelaars spreekt ook de hoop uit dat de bewoners van Boxtel en omstreken het hele jaar gebruik blijven maken van het tijdschrift. ,,En als hij in de kattenbak verdwijnt, wil ik het niet weten", lacht ze.

FOTO BOVEN: De cover van DIT Magazine, dat vandaag in de bus valt. (Foto: Daisy Renders).