Afbeelding
Foto: Essche Boys

SPECIAAL AFSCHEIDSSHIRT VOOR ZES SPELERS VAN ESSCHE BOYS

Samen 1314 wedstrijden in eerste elftal

Zes spelers van het eerste elftal van de Essche Boys stopten aan het eind van het vorige seizoen als speler. Ze hadden elk maar liefst tien of meer seizoenen meegedraaid. De fanatieke voetballers kregen daarom onlangs een speciaal Essche Boys-afscheidsshirt.

Op de unieke shirts van de lokale voetballers staat hun naam en het aantal gespeelde officiële wedstrijden in het eerste elftal van de club uit Esch. Ze kregen de shirts uit handen van spelers en leiders van het vaandelteam. De spelers zijn gestopt omdat ze te oud zijn voor het hoogste niveau, en vanwege blessureleed. Maar ze blijven zich inzetten voor de club en spelen nu in het tweede elftal.

BROERS

Drie van de zes zijn broers: Yannic, Jethro en Django van Gerven. Vader Jan deed jarenlang veel vrijwilligerswerk bij Essche Boys en kreeg daarvoor enkele jaren geleden een Koninklijke onderscheiding. Voor zijn zoons is het mooi geweest, zegt hij, maar hij is blij dat ze samen in hetzelfde team blijven spelen. ,,Zijzelf vinden dat leuk en mijn vrouw en ik ook. We gaan graag naar ze kijken, dan is het wel zo gemakkelijk dat ze in één team spelen."

De zes spelers zijn (op de foto van links naar rechts): Yannic van Gerven (zestien seizoenen actief, 368 gespeelde wedstrijden), Quint den Ouden (tien seizoenen, 182 wedstrijden), Frits Hermes (vijftien seizoenen, 126 wedstrijden), Django van Gerven (tien seizoenen, 156 wedstrijden), Marco den Ouden (tien seizoenen, 183 wedstrijden) en Jethro van Gerven (dertien seizoenen, 299 wedstrijden).

In totaal hebben deze spelers samen 1314 wedstrijden in het eerste elftal van de Essche Boys gespeeld. Een hele prestatie. (Foto: Essche Boys).


HANDBALSTERS SCOREN ONVOLDOENDE

HCB '92 presteert te zwak tegen Groesbeeks Glorie

Hoewel ze een goede strijd leverden vonden de handbalsters van HCB '92 zaterdag niet hun draai. Aan het begin van de wedstrijd leek het gelijk op te gaan, maar de Boxtelse vrouwen kregen de bal niet genoeg in het net. Groesbeeks Glorie bezorgde HCB '92 een aanzienlijke nederlaag: 20-7.

Hoewel de eerste doelpunten voor Groesbeeks Glorie waren, kwamen de vrouwen van HCB '92 terug tot 3-3. De eerste goal van de bezoekers was een vrije worp van Annemarie Sens, rechtstreeks vanuit de muur. Even later werd er vanuit de rechterkant een lange bal gespeeld naar linker hoekspeelster Hèlen Berkelmans, die moeiteloos de bal achter de keepster plaatste. De derde goal was de verdienste van Anouk Schellekens. Zij kwam met een mooie passeerbeweging langs haar verdediger en scoorde.

NIET SCHERP

Daarna kwam het team van HCB '92 niet meer in zijn spel. De Boxtelse vrouwen oefenden te weinig druk uit op de Groesbeekse verdediging en kregen daardoor weinig kansen. De ballen op goal waren vaak niet scherp genoeg. Ook maakte de keepster van de thuisploeg meermaals knappe reddingen. Deze gemiste kansen leidde meerdere keren tot snelle tegenaanvallen, die voor de Boxtelse keepster Mary Swinkels onhoudbaar waren. Ook de rest van de Boxtelse verdediging was niet in haar beste doen. Desondanks scoorde de bezoekende ploeg nog één keer in de eerste helft. Schellekens kon vanuit een sprongschot Veerle van Abeelen aanspelen die vrijliep in de cirkel. Met een valworp gooide Van Abeelen de bal in het doel en rustten de dames met 11-4.

Tijdens het vervolg van de wedstrijd wist HCB '92 het tij niet te keren. De thuisploeg maakte hier dankbaar gebruik van: zij zette haar scorereeks voort. Meerdere keren kon Groesbeeks Glorie zijn hoekspeelsters vrijspelen, die de ballen strak in het net gooiden. Ook door balverlies van HCB '92 maakte de thuisploeg snelle tegenaanvallen met goals als gevolg. De bezoekers hadden het geluk ook niet aan hun zijde. Een flitsende counter van HCB '92 werd naast het doel gegooid en de eerste penalty van de wedstrijd werd gestopt door de Groesbeekse keepster.

PENALTY'S

Sens kwam in de tweede helft toch nog een keer tot scoren, door in de rechterhoek de bal strak over het hoofd van de keepster te gooien. Van Abeelen werd in de cirkel stevig aangepakt door de Groesbeekse dames; dit leverde de bezoekers een penalty op. De scheidsrechter kende ook een strafschot toe aan Gitte Vanhout, nadat zij bij een scoringskans een duw kreeg. Beide penalty's werden verzilverd door HCB '92. In de loop van de tweede helft communiceerden de Boxtelse vrouwen beter en gaven zij sterker rugdekking. Desondanks was de thuisploeg al ver uitgelopen. Na het laatste fluitsignaal stond het scorebord op 20-7.