Jacques Grubben werkt al sinds 2010 in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).
Jacques Grubben werkt al sinds 2010 in Boxtel. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

AFSCHEIDSBIJEENKOMST OP 13 JANUARI IN SINT-PETRUSBASILIEK

Parochie zwaait Jacques Grubben uit

De Heilig Hartparochie neemt zondag 13 januari afscheid van pastoor Jacques Grubben. Dat gebeurt tijdens de Nieuwjaarsviering, om 10.30 uur in de Sint-Petrusbasiliek. In oktober werd bekend dat Grubben door bisschop Gerard de Korte per 1 februari is benoemd tot pastoor in Nijmegen. Hij gaat aan de slag in de Heilige Drie-eenheidparochie, die zeven kerken telt. Grubben verhuist naar Berg en Dal.

Na de eucharistieviering op 13 januari staat het parochiebestuur kort stil bij het vertrek van Grubben. Aansluitend kunnen alle parochianen in basiliek persoonlijk afscheid nemen van de pastoor. Tijdens die bijeenkomst wordt een kop koffie of thee met versnaperingen aangeboden. ,,Graag begroeten we alle parochianen eerst tijdens de prachtige vieringen met Kerstmis en daarna in de Nieuwjaarsviering op 13 januari 2019. We kunnen dan samen op een gepaste wijze onze pastoor danken voor alle goeds dat hij voor onze parochiegemeenschap heeft gedaan en wat hij voor iedereen heeft betekend", aldus het parochiebestuur.

HULPPROJECT LETLAND

Grubben wil geen persoonlijk cadeau, maar stelt een bijdrage op prijs voor een ex-verslaafdenproject in Letland. Daar zijn veel vrijwilligers bezig om naast het eerder gestichte House of Betlehem in Riga een tweede ontmoetingsplaats te creëren. Wie een financiële bijdrage wil leveren, kan dat in enveloppe sluiten of overmaken op rekening­nummer LV72HABA0551 034255532, HABALV22, t.n.v. Nodibinajums Nova vita.

Jacques Grubben ging negen jaar geleden als kapelaan aan de slag in de toenmalige Heilig Hartkerk. Hij stond mede aan de basis van de fusieparochie waarin begin 2015 de geloofsgemeenschappen van Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch samengingen. Op verzoek van de bisschop aanvaardt hij zijn taak in Nijmegen en omgeving en pakt hij vol enthousiasme zijn nieuwe werkzaamheden op.

Geertjan van Rossem, nu plebaan van de Sint-Janskathedraal in 's-Hertogenbosch neemt het stokje per 1 februari van Grubben over. Zondag 17 februari wordt de nieuwe pastoor door de bisschop in de Sint-Petrusbasiliek geïnstalleerd.

FOTO ONDER: Jacques Grubben gaat voor in de laatste eucharistieviering die werd opgedragen in de voormalige Heilig Hartkerk. (Foto: Peter de Koning, 2015).